Yaşımıza göre kendimizi nasıl beslemeliyiz

ebook

By Yamall Quen

cover image of Yaşımıza göre kendimizi nasıl beslemeliyiz

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Obeziteyle mücadele bir kez daha hedeflerden biri; şimdi amaç "tüketicilerin beslenme ve egzersizi dengeleyen daha sağlıklı bir yaşam tarzı seçmek için kişiselleştirilmiş bir yöntem kullanma yeteneğini test etmektir. BirçokDiyet Rehberleri, iyi beslenme alışkanlıklarının sağlık üzerindeki etkisi ve ciddi kronik hastalıklara yakalanma riskinin azaltılması konusunda tavsiyeler sağlar. Artık yeni beslenme modelinin sorumluları, kılavuzun beslenmede küçük değişiklikler yapmaya başlama ve fiziksel aktiviteyi artırma mesajlarını aktarmaya çalışıyor. Yeni piramit, altı renkli şeritle sembolize edilen her türlü gıdanın tüketilmesine dayalı bir beslenmeye özel önem veriyor.Beş besin grubunu ve yağları temsil eder. Yeni rehberlik sisteminde teknoloji de mevcut; çünkü insanların alabilecekleri günlük kalori seviyeleri hakkında daha kişiselleştirilmiş öneriler sunan, insanların danışmanlık almasını kolaylaştıran etkinliklerle etkileşimli bir teknik kullanıyor. Yeni yeme modelinin amacı her bireyin ihtiyaçlarını bireyselleştirmektir; bu da uzmanların tüketicileri her gün hangi yiyecekleri tüketmeleri gerektiğini ve yapmaları gereken fiziksel aktivite düzeyini bilmeleri konusunda teşvik etmesine yol açmaktadır. Obezite vakalarına ilişkin rakamlar bir süredir artıyor. Uzmanlara göre bunun nedenleri yetersiz beslenme alışkanlıklarıyla doğrudan bağlantılı; sadece çok küçük bir azınlık sağlıklı beslenmeyi tercih ediyor. Düzenli egzersiz yapın ve sağlıklı kilonuzu koruyun. Obezite aynı zamanda belirli hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olmasıyla da ilişkilendirilmiştir. Sağlıklı beslenme, vücudun optimal işleyişini sağlamasına ve sürdürmesine, sağlığı sürdürmesine veya iyileştirmesine, hastalıklara yakalanma riskini azaltmasına, üremeyi, hamileliği ve emzirmeyi sağlamasına ve optimal büyüme ve gelişmeyi teşvik etmesine olanak tanıyan bir diyettir. Tatmin edici, yeterli, tam, dengeli, uyumlu olmalı, hastalıklara yakalanma riskini azaltır, üremeyi, hamileliği ve emzirmeyi sağlar ve optimal büyüme ve gelişmeyi destekler. Tatmin edici, yeterli, tam, dengeli, uyumlu olmalı, hastalıklara yakalanma riskini azaltır, üremeyi, hamileliği ve emzirmeyi sağlar ve optimal büyüme ve gelişmeyi destekler. Tatmin edici, yeterli, tam, dengeli, uyumlu olmalı,güvenli, uyarlanmış, sürdürülebilir ve uygun fiyatlı.

Bu nedenle beslenmemizin sağlıklı sayılması için şöyle olması gerekir:
Tatmin edici: hoş ve duyulara hoş gelen.
Yeterli: Yaşamın farklı aşamaları veya koşullarının ihtiyaçlarına bağlı olarak enerji ihtiyaçlarını karşılar.
Tam: Vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri yeterli miktarda içerir.
Dengeli: Çok çeşitli taze gıdaların ve hepsinden önemlisi bitki kökenli gıdaların daha fazla bulunması ve hem alkollü içeceklerin hem de besin kalitesi düşük gıdaların çok az bulunması veya hiç bulunmaması.
Harmonik: Onu oluşturan makro besinlerin orantılı dengesi ile.
Güvenli: Yetkili makamlar tarafından belirlenen güvenlik sınırlarını aşan dozlarda biyolojik veya kimyasal kirletici maddeler içermeyen veya hassas bireylere zarar verebilecek toksik veya fiziksel, kimyasal veya biyolojik kirletici maddeler içermeyen.
Uyarlanmış: Bireyin bireysel özelliklerine (fizyolojik ve/veya patofizyolojik durum), sosyal, kültürel ve çevresel özelliklerine uyum sağlayan.
Sürdürülebilir: İklim değişikliğine katkısının mümkün olduğu kadar az olması ve yerel ürünlere öncelik verilmesi.
Uygun fiyatlı: Sosyal etkileşime ve bir arada yaşamaya izin veren ve birey için ekonomik olarak uygun olan.

Yaşımıza göre kendimizi nasıl beslemeliyiz