Ataturk ve Japon Imparatoru Meiji, "Cennette Sohbetler"

ebook

By Ercüment Kılıç

cover image of Ataturk ve Japon Imparatoru Meiji, "Cennette Sohbetler"

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Atatürk cennette Allah'tan niyaz eder.. Meiji ile Cennette Tuba Ağacı altında sohbetler ederler...

Bir roman şeklinde kaleme aldığım kitabımın amacı, Atatürk ve Meiji'nin gerçekleştirdikleri birebir aynı Batıcı ve laiklik reformlarına rağmen; Türkiye'nin, Atatürk'ün ölümümden bu yana Japonya'dan geri kalmasının nedenlerinden olan siyasal İslam'a ışık tutmak, Türkiye ve Japonya'nın bugün geldikleri zıt yerlerin nedenini açıklamak ve siyasal İslamcılara eleştiriler getirmektir.

Bir başka amacım da; hem Türkler, Japonlar ve yabancılara Türk ve Japon kültürleri hakkında karşılaştırmalı bilgi ve anekdotlar aktarmak, hem de Kubilay Han'ın Moğol ordularının 1274 ve 1281 yıllarında Japonya'yı istila girişimleri sırasında, Moğol ordularının büyük çoğunluğunu ve komutanlarını oluşturan Türklerle Japonların bundan 749 yıl önce ilk karşı karşıya gelişlerini ve ardından gelen asırlar içinde de Türklerle Japonlar arasında yaşanan tarihi olayları daha önce Türkiye'de yazılmamış örneklerle anlatmaktır.

Ama nihayetinde, Japonya ve tüm dünyada İngilizce ve Japonca olarak da yayınlanacak olan kitabımın en büyük amacı, dünyanın yeni genç nesillerine Atatürk'ü tanıtmak olacaktır. Hem de tüm dünyada takdir edilen ve ilgi duyulan Japonya mucizesi örneğini kullanarak...

Atatürk ve laiklik karşıtlarını ve siyasal İslamcıları yanlış yollarından döndürmek ve ikna etmek amacıyla çok argümanlar sunuldu şimdiye kadar.

Ancak siyasal İslamcıları ikna konusunda benim bu kitapta sunacaklarım bir hayli farklı olacaktır.

Benim anlatacak olduğum; hemen bugün, şimdi elle tutabileceğiniz ve gözle görebileceğiniz, Atatürk'ün ruh ikizi Meiji'nin eseri, Japonya örneğidir ve amacım, Japonya'nın "Atatürk devrimleriyle" kalkınmasını anlatarak Atatürk karşıtlarını aydınlatmak ve gözlerinin önündeki o kara perdeyi kaldırmaktır.

Aynen Atatürk'ün yaptığı gibi, Japonya'yı kalkındırma hamleleri sürecinde araştırmalar yapmak üzere Batı ülkelerine heyetler gönderen İmparator Meiji, rahip Shimaji Mokurai'yi de, 106 kişiden oluşan İwakura Heyeti ile birlikte 1871'de iki yıllığına Batı'nın politik ve dini sistemleri üzerinde araştırmalar yapmak amacıyla önce Amerika Birleşik Devletleri'ne ve sonra da Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göndermişti. Osmanlı İmparatorluğu'nu da kapsayan ve iki yıl süren çalışmalar ardından ve de uzun uzadıya araştırmaları sonrasında, din adamı Shimaji Mokurai, daha Japonya'ya dönmeyi bekleyemeden ve sabırsızlıkla, Meiji'ye 'ağlayarak yazıyorum' dediği ve yalvararak Meiji'ye Paris'ten 1872'de...

Ataturk ve Japon Imparatoru Meiji, "Cennette Sohbetler"