Vildplockat kokboken

ebook

By Niki Sjölund

cover image of Vildplockat kokboken

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Vinnare i kategorin Mat, klimat och miljö i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023!

En vacker, viktig och rik kokbok som inspirerar till att ta vara på det som växer runt omkring oss, och som utbildar i naturvård och uppmuntrar till återknytning till naturen på köpet.

BTJ

Genom åren har det kommit ett antal böcker om hur man plockar ätbarheter i skog och mark. Men Vildplockat – kokboken av Niki Sjölund och Lena Flaten är den mest lärorika och omfattande i skaran.

Gastronaut

Utifrån ett 50-tal vilda växter och svampar delar Niki Sjölund och Lena Flaten med sig av drygt 250 recept med smaker och råvaror från skog, fjäll och ängsmark. Du hittar recept på allt från rönnbärskapris och inlagda fläderbär till svampkebab i pitabröd och kallrörd lingondricka. Läs också om hur du tar hand om det du har plockat genom att torka, lägga in och syra för att på så sätt bygga upp ett eget skafferi. Till varje växt finns information om bland annat växtplats och skördetid.

Författarna vill inspirera till att vi ger oss ut i naturen och hittar de ätbara växter som ofta står där mitt framför ögonen på oss. Ett no waste-tänk genomsyrar hela boken – det mesta går att ta vara på!

Niki Sjölund är kocken som sadlade om och valde skogen som arbetsplats. Han har tidigare skrivit Vildplockat och Vildplockad svamp. Lena Flaten driver Flammans Skafferi i Storlien och brinner för mathantverk.

........................................

Med hjälp av ’Vildplockat kokboken’ öppnar sig en spännande matvärld med recept på allt från fusk-skagentoast av sillkremla till myskmadraglass.

Allt om Mat

en guldklimp när det kommer till vildplockade växter och svampar. Lägg därtill spännande recept att använda allt till.

VEGO

ständigt aktuell med sitt tema om att ta vara på det som växer runt omkring oss. … Perfekt för dig som gillar att botanisera i naturens eget skafferi!

Hemmets Journal

Matlagningskunniga Niki Sjölund och Lena Flaten har skrivit en kokbok som visar att det går att skapa både enkla och mer avancerade rätter av ingredienser från naturen året om.

Allt om Trädgård

Vildplockat kokboken