Maos hibiskus

ebook

By Peter Kadhammar

cover image of Maos hibiskus

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Mycket underhållande, mycket välskriven… den sticker ut.

Leif GW Persson

Som thriller fixar Maos hibiskus besiktningen med beröm. Intrigen lunkar smidigt på och går i lås på de sista sidorna, dystert à la neo noir.

Sven Olov Karlsson, Expressen

Hans deckare är inte bara spännande. Den är också en tänkvärd och rätt sorgsen historia om idealism, krossade illusioner och girighet på högsta nivå.

Tidningen Vi

För den som inte kräver djupare psykologisk eller politisk analys är den både fartfylld och underhållande.

Ingrid Elam, Aftonbladet

Intrigen är originell och dialogen trovärdig.

Carsten Palmer, ETC

 

Sex vänner träffas på begravningen av Stor-Lars, deras vän och mentor. Vännerna, som lärde känna varandra i vänsterrörelsen på sextio- och sjuttiotalen, har gått olika vägar i livet och bär på en gemensam hemlighet.

Som ung handelsstudent anförtroddes Jan två miljoner kronor av en diplomat på kinesiska ambassaden. Pengarna skulle vara bistånd till maoistiska partier i Europa som ville trycka Mao Zedongs skrifter. Men Mao dör, hans änka fängslas och diplomaten hörs aldrig mer av.

Jan och hans vänner bestämmer sig för att gemensamt förvalta pengarna tills de kan komma i rätta händer. Fyrtio år senare är Jan rådgivare till Sveriges mäktigaste finansfamilj. Efter fyrtio år av fantastisk ekonomisk utveckling kontrollerar de sex vännerna en ofattbar förmögenhet. Ännu har ingen gjort anspråk på pengarna.

Men kort efter begravningen mördas en av vännerna. Sedan en till. Jan och de återstående vännerna förstår att någon är ute efter dem. Någon som känner till deras hemlighet.
Maos hibiskus är en underhållande och rasande samtidsskildring i thrillerformat om lojalitet, politik och krafterna som styr våra liv.

 

 

Maos hibiskus