Drömmaren

ebook en bok om Sven Hedin

By Nils Uddenberg

cover image of Drömmaren

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Kring förra sekelskiftet var Sven Hedin en av Sveriges mest omtalade och beundrade personer. Hans böcker om sina djärva upptäcktsresor i Centralasien fångade läsare världen över, och hans noggranna kartläggning av floder, berg och öknar väckte respekt bland vetenskapsmännen. Men när han under de båda världskrigen tog parti för Tysk­land ifrågasattes han, och hans beundran av Hitler har för alltid fläckat hans rykte.

Drömmaren är berättelsen om en man som ville leva sin saga och nästan lyckades med det. Hedin var fylld av hjäl­temodiga förebilder och övertygad om att han skulle kunna bli en av dem. Nils Uddenbergs bok är ett försök att, utan att beundra eller moralisera, ge en bild av denna motsägel­sefulla gestalt och den tid han levde i. Hedin var dessutom en skicklig tecknare och fotograf, vilket bokens många illustrationer bär vittne om.

"Det är en fröjd att läsa Uddenbergs välskrivna Hedinbok, inte minst eftersom den fokuserar på väsentligheter och inte förlorar sig i detaljer. Skickligt och tankeväckande orienterar Nils Uddenberg mellan Hedins politiska förvillelser och personliga särdrag."
SvD

"Boken är lättläst för den historieintresserade och har ett rikligt bildmaterial med fotografier, teckningar och kartor."
BTJ

Drömmaren