Analiza SWOT

ebook Un instrument important pentru dezvoltarea strategiilor de afaceri

By Christophe Speth

cover image of Analiza SWOT

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Înțelegeți elementele esențiale ale analizei SWOT (cunoscută și sub numele de metoda SWOT) în doar 50 de minute cu această carte practică și concisă. SWOT înseamnă puncte forte, puncte slabe, oportunități și amenințări; aceștia sunt factorii care influențează creșterea unei companii și ar trebui luați în considerare atunci când se iau decizii strategice și se elaborează planuri de afaceri. Astfel, analiza SWOT permite utilizatorilor să identifice factorii interni și factorii externi care pot avea un impact asupra afacerii lor. Această carte vă oferă o introducere utilă în factorii care pot influența creșterea afacerii dumneavoastră, inclusiv mediul concurențial, climatul economic și de reglementare, precum și propriile resurse financiare, strategia de marketing și politica de inovare. Nu numai că veți învăța cum să identificați acești factori cu ajutorul analizei SWOT, dar veți examina și cazuri reale, veți afla despre deficiențele și costurile instrumentului și veți face cunoștință cu modele conexe, cum ar fi cele cinci forțe ale lui Porter.

Despre analiza SWOT : Analiza SWOT este un instrument puternic pentru companiile care doresc să identifice factorii interni și externi care le pot influența dezvoltarea. Acesta a fost unul dintre primele modele care a luat în considerare mediul extern al unei organizații în loc să se concentreze doar pe planificarea strategică, iar în prezent este adesea utilizat în departamentele de marketing sau ca instrument de luare a deciziilor. Punctul său forte constă în simplitatea sa și produce rezultate clare care pot fi comunicate cu ușurință unei serii de părți interesate. În această carte, veți descoperi cum vă poate ajuta analiza SWOT, veți învăța cum să identificați punctele forte, punctele slabe, oportunitățile și amenințările care vă pot afecta afacerea și veți folosi rezultatele pentru a dezvolta o strategie de afaceri coerentă și eficientă. O explicație clară a avantajelor și a posibilelor dezavantaje ale metodei, o discuție a unui studiu de caz practic și o introducere în modelele conexe vă oferă instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă adapta abordarea la situația dumneavoastră

Analiza SWOT