Η ανάλυση SWOT

ebook Ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών στρατηγικών

By Christophe Speth

cover image of Η ανάλυση SWOT

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Κατανοήστε τα βασικά στοιχεία της ανάλυσης SWOT (γνωστή και ως μέθοδος SWOT) σε μόλις 50 λεπτά με αυτό το πρακτικό και συνοπτικό βιβλίο. SWOT σημαίνει δυνάμεις, αδυναμίες, ευκαιρίες και απειλές- πρόκειται για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μιας εταιρείας και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων και την κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων. Συνεπώς, η ανάλυση SWOT επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίσουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την επιχείρησή τους. Το βιβλίο αυτό σας παρέχει μια εύχρηστη εισαγωγή στους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της εταιρείας σας, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, του ρυθμιστικού και οικονομικού κλίματος, καθώς και των δικών σας οικονομικών πόρων, της στρατηγικής μάρκετινγκ και της πολιτικής καινοτομίας. Όχι μόνο θα μάθετε πώς να προσδιορίζετε αυτούς τους παράγοντες με τη χρήση της ανάλυσης SWOT, αλλά θα εξετάσετε επίσης πραγματικές περιπτώσεις, θα μάθετε για τις ελλείψεις του εργαλείου και το κόστος του και θα εισαχθείτε σε σχετικά μοντέλα, όπως οι πέντε δυνάμεις του Porter. 

Σχετικά με την ανάλυση SWOT : Η ανάλυση SWOT είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τις εταιρείες που θέλουν να προσδιορίσουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξή τους. Ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα που εξέτασε το εξωτερικό περιβάλλον ενός οργανισμού αντί να εστιάζει αποκλειστικά στον στρατηγικό σχεδιασμό, και σήμερα χρησιμοποιείται συχνά στα τμήματα μάρκετινγκ ή ως εργαλείο λήψης αποφάσεων. Η δύναμή του έγκειται στην απλότητά του και παράγει σαφή αποτελέσματα που μπορούν εύκολα να κοινοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων. Σε αυτό το βιβλίο, θα ανακαλύψετε πώς μπορεί να σας βοηθήσει η ανάλυση SWOT, θα μάθετε πώς να εντοπίζετε τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές που μπορεί να επηρεάσουν την επιχείρησή σας και θα χρησιμοποιήσετε τα αποτελέσματά σας για να αναπτύξετε μια συνεκτική και αποτελεσματική επιχειρηματική στρατηγική. Μια σαφής εξήγηση των πλεονεκτημάτων και των πιθανών μειονεκτημάτων της μεθόδου, μια συζήτηση μιας πρακτικής μελέτης περίπτωσης και μια εισαγωγή σε συναφή μοντέλα σας δίνουν τα εργαλεία που χρειάζεστε για να προσαρμόσετε την προσέγγισή σας στην περίπτωσή σας.

Η ανάλυση SWOT