De SWOT-analyse

ebook Een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van bedrijfsstrategieën

By Christophe Speth

cover image of De SWOT-analyse

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...
Begrijp de essentie van de SWOT-analyse (ook bekend als de SWOT-methode) in slechts 50 minuten met dit praktische en beknopte boek. SWOT staat voor sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen; dit zijn de factoren die van invloed zijn op de groei van een onderneming en waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van strategische beslissingen en het opstellen van bedrijfsplannen. Met de SWOT-analyse kunnen gebruikers dus nagaan welke interne factoren en externe factoren een invloed kunnen hebben op hun bedrijf. Dit boek biedt u een handige inleiding tot de factoren die de groei van uw onderneming kunnen beïnvloeden, waaronder de concurrentieomgeving, de regelgeving en het economische klimaat, maar ook uw eigen financiële middelen, marketingstrategie en innovatiebeleid. U leert niet alleen hoe u deze factoren met behulp van de SWOT-analyse kunt identificeren, maar u zult ook praktijkgevallen onder de loep nemen, de tekortkomingen van het instrument en de kosten ervan leren kennen en kennismaken met verwante modellen, zoals de vijf krachten van Porter.
Over de SWOT-analyse : De SWOT-analyse is een krachtig instrument voor bedrijven die de interne en externe factoren willen identificeren die hun ontwikkeling kunnen beïnvloeden. Het was een van de eerste modellen die de externe omgeving van een organisatie in aanmerking nam in plaats van zich uitsluitend te richten op strategische planning, en wordt nu vaak gebruikt in marketingafdelingen of als besluitvormingsinstrument. Zijn kracht ligt in zijn eenvoud, en het levert duidelijke resultaten op die gemakkelijk aan een reeks belanghebbenden kunnen worden meegedeeld. In dit boek ontdekt u hoe de SWOT-analyse u kan helpen, leert u hoe u de sterke en zwakke punten en de kansen en bedreigingen kunt identificeren die uw bedrijf kunnen beïnvloeden, en gebruikt u uw resultaten om een coherente en doeltreffende bedrijfsstrategie te ontwikkelen. Een duidelijke uitleg van de voordelen en mogelijke nadelen van de methode, een bespreking van een praktische casus en een inleiding tot verwante modellen geven u de instrumenten die u nodig hebt om uw aanpak op uw situatie af te stemmen.
De SWOT-analyse