Hunger

audiobook (Unabridged)

By Alma Katsu

cover image of Hunger
Audiobook icon Visual indication that the title is an audiobook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...
Efter det ödesdigra beslutet att pröva en ny genväg västerut befinner sig Donnerkaravanen, sammanlagt nittio personer - män, kvinnor och barn - på randen till en katastrof. En rad missöden har förföljt dem ända sedan den dag i juni 1846, då de startade sin resa från Springfield, Illinois, på väg mot Kalifornien. Krympande matförråd, osämja och en liten pojkes mystiska försvinnande - och död - har drivit de resande till vansinnets gräns. De kan inte undkomma känslan av att någon — eller någonting — förföljer dem. De kämpar för sin överlevnad i de förrädiska bergen, i den glödande hetta som får sanden att koka, i snöovädret som fryser deras oxar till is på stället, alltmedan den osynliga ondskan växer omkring dem — och inom dem.
När fler personer i gruppen oförklarligt försvinner måste de som är kvar fråga sig vad det är som väntar på dem där uppe i bergen, något osaligt ... och mycket hungrigt.
Hunger bygger på en sann historia som i Alma Katsus händer fått en oväntat kuslig twist. "The Donner party", eller Donnerkaravanen, skulle korsa USA från öst till väst, 1846. Av de ursprungliga 90 karavanmedlemmarna - varav mer än hälften var barn - anlände endast 45 till Kaliforninen med livet i behåll. Den ödesdigra historien om Donnerkaravanen innehåller alla ingredienser som behövs för att borra in klorna i hjärnans mörkaste vrår - desperation, kannibalism, mytbildning och ett ofrånkomligt öde som hotfullt tornar upp sig i fjärran.
Alma Katsu har en trilogi bakom sig, men har också skrivit kritik i Publishers Weekly och artiklar i The Huffington Post. Innan hon debuterade som författare arbetade hon som analytiker inom den amerikanska underrättelsetjänsten. Hon är bosatt utanför Washington, D.C. med sin man.
"Väldigt, väldigt kuslig och svår att lägga ifrån sig. Avråder från läsning efter mörkrets inbrott."
- Stephen King
"Hennes skildring av pionjärernas gryende insikt om att döden väntar, oavsett om de fortsätter framåt, stannar kvar eller vänder om, är ruskigt bra."
- The Times
Hunger