Kvanttrassel och synkronicitet

ebook

By Bruno Del Medico Editore

cover image of Kvanttrassel och synkronicitet

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Svenska. 260 sidor. Innehåller 54 illustrationer.
Under många århundraden ansågs extrasensoriska uppfattningar som telepati, omens och klarsyn vara bedrägliga fantasier, illusioner eller uppfinningar.
Det materialistiska tillvägagångssättet som förekommer i vetenskapliga kretsar
det förnekar på förhand någon "andlig" verklighet. Anledningen är att dessa verkligheter inte kan verifieras i laboratoriet.
Trots detta har vi alla haft erfarenheter som förnekats av vetenskapen. Bland dessa upplevelser kan vi komma ihåg de oförklarliga händelserna, tecken på framtida händelser eller drömmar som går i uppfyllelse.
Ofta har vi dragit särskilda fördelar med dessa erfarenheter och detta visar att de inte var illusoriska upplevelser.
Dessa fenomen är inte sällsynta och påverkar alla. Vissa forskare, utrustade med ett mer öppet sinne, har velat ta itu med frågan vetenskapligt. De undrade om det finns ett sätt att förstå extrasensoriska upplevelser utan att tillgripa ockultism, mytologi eller pseudo-religiösa filosofier.
Nu äntligen framkommer bevis som vetenskapligt demonstrerar förekomsten av en högre medvetenhetsnivå.
Det finns ett "quantum entanglement" som innehåller idéer och tankar som är gemensamma för hela mänskligheten. Detta är ett psykiskt kosmos, som vi kan använda för vår fördel. Från detta kosmos får vi signaler och information.
1980 bekräftades "Kvanttrassel" experimentellt. Denna egenskap är typisk för elementära partiklar. Alla partiklar (atomer, elektroner, fotoner) kan kommunicera med varandra utan att drabbas av begränsningar av utrymme och tid.
Detta står i kontrast till antagandena från materialistisk fysik.
Kommunikation mellan elementära partiklar sker i en dimension som inte är föremål för de kända fysiklagarna. Denna dimension kan jämföras med ett "Universal Mind".
Experimenten med "Global Consciousness Project" vid Princeton University har utan tvekan visat att det finns ett världsmedvetande.
Boken beskriver den så kallade "kollektiva undermedvetna" teorin som utvecklats av den berömda psykoterapeuten Carl Gustav Jung. Jungs teori är mycket lik det neoplatoniska begreppet "Anima mundi". Dessa teorier bekräftas i kvantfysikens förutsägelser, utvecklade av framstående forskare och nobelpristagare,
Kvantfysik dokumenterar förekomsten av en nivå som kallas "icke-lokal". På denna nivå vet de elementära partiklarna, trots att de är åtskilda av enorma avstånd, allt om varandra och beter sig som om de vore en.
Från den materialistiska visionen om ett universum som helt baseras på materia som aggregerats av en slump, rör sig mänskligheten mot ett nytt sätt att förstå verkligheten, där materia och psyke existerar och integreras.
Medan klassisk fysik förblir dominerande i världen som märks för våra sinnen, dyker det upp nya nivåer av verklighet med psykiskt innehåll.
På kvantnivå är klassisk fysik inte längre giltig. Den materiella delen av kosmos ensam kan inte utföra sin funktion. Det behöver en psykisk dimension, det vill säga en ytterligare nivå, nivån av icke-lokalitet.
I På denna nivå blir hela universum en sak. Den är inte längre gjord av materia utan av energi och information och samordnas av en kraft av harmoni utan vilken bara kaos skulle existera.
I de mest dolda nivåerna av verkligheten kan materien inte klara sig utan psyket. På samma sätt behöver psyket den materiella delen för att uttrycka sig.
Denna medvetenhet åtföljer mänskligheten mot ett nytt evolutionärt steg, varefter den materialistiska dominansen upphör.
En era av samarbete mellan psyke och materia kommer att inrättas, där även fenomen som nu diskuteras eller förnekas, såsom extrasensoriska...

Kvanttrassel och synkronicitet