Puterea sensibilității

ebook Valoarea empatiei într-o lume din ce în ce mai dură · Introspectiv

By Anita Moorjani

cover image of Puterea sensibilității

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

CARTE PUBLICATĂ ÎN 21 DE ȚĂRI
Empaticii sunt persoane extrem de sensibile, care simt foarte intens emoțiile și suferințele celor din jur, iar de multe ori le și absorb ca un burete, ceea îi afectează nu doar psihic, ci și fizic. În plus, înclinația lor de a-i ajuta pe cei din jur și de a le face pe plac îi determină să-și consume mare parte din energie pentru a satisface nevoile altora, neglijându-și propriile nevoi – de aceea se și simt de multe ori epuizați, deprimați și nefericiți.
Ea însăși o empatică, Anita Moorjani își propune să arate că, deși une­ori pare o povară, sensibilitatea poate fi transformată într-o adevărată putere. Pentru asta, empaticii trebuie să-și asume natura lor unică și să-și dea seama că, deși subevaluate în lumea de azi, intuiția, compasiunea și generozitatea sunt punctele lor forte. Apoi trebuie să înțeleagă că empatia fără iubire de sine duce la epuizare, drept care empaticii au nevoie să se prețuiască mai mult și să dedice mai mult timp satisfacerii propriilor necesități. Odată realizat acest echilibru, ei pot duce o viață plină de satisfacții, care îmbină optim generozitatea față de semenii greu încercați cu grija față de sine.
Presărată cu întâmplări revelatoare din viața altor empatici, cu exerciții, meditații și mantre de autoafirmare, Puterea sensibilității te încurajează să-ți accepți natura empatică și să-ți folosești darurile pentru a-i ajuta pe ceilalți, având grijă totodată de propria ta fericire.
„Specia umană va supraviețui nu prin agresivitate și forță brută, ci prin bunătate, empatie, înțelepciune și colaborare. Anita Moorjani ne explică tuturor de ce sensibilitatea este cea mai mare putere a noastră."
Marianne Williamson, autoare de bestselleruri New York Times
Anita Moorjani s-a născut în 1959, în Singapore, din pă­rinți indieni, apoi s-a mutat la Hong Kong, unde a trăit o bună parte din viață. În 2002 a fost diagnosticată cu cancer, iar în 2006 a avut o experiență la limita morții, care i-a schimbat complet viziunea asupra vieții. După ce a reușit să învingă cancerul, a hotărât să-și împărtășească experiențele în Am murit și m-am descoperit pe mine însămi, carte devenită bestseller New York Times, urmată de Și dacă acesta este raiul?, care s-a bucurat și ea de succes internațional.

Puterea sensibilității