Sign up to save your library
With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.
Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.
Search for a digital library with this title
Title found at these libraries:
Loading... |
Muncim neîncetat ca să fim mai fericiţi. Şi totuşi de ce ne simţim atât de deznădăjduiţi?
În ciuda faptului că oamenii caută constant să îşi antreneze mintea şi corpul pentru performanţă optimă, muncim mai mult în loc să muncim mai puţin, trăim mai greu, nu mai inteligent, şi suntem mai singuratici şi mai anxioşi. Tindem spre absolut în orice aspect al vieţii noastre, ignorând ceea ce facem bine în mod natural şi având o ţintă din ce în ce mai îndepărtată. De ce ne măsurăm timpul în termeni de eficienţă şi nu de sens? De ce nu putem pur şi simplu să facem o pauză?
În Nu face nimic!, jurnalista premiată Celeste Headlee luminează o nouă cale în faţa noastră, dorind să ne provoace o schimbare fundamentală în gândire astfel încât să încetăm să ne mai sabotăm starea de bine, să lăsăm munca deoparte şi să începem să trăim în loc să lucrăm. Din câte se pare, căutăm soluţii externe la probleme interne. Nu vom găsi ce căutăm în diete stricte, aplicaţii de productivitate sau în ultimele scheme de self-help. Cu toate acestea, nu e totul pierdut – trebuie doar să învăţăm cum să ne facem timp pentru noi, fără program sau profit, şi să redefinim ceea ce este cu adevărat important.
Adunând laolaltă date din istorie, neuroştiinţe, ştiinţă socială şi chiar din paleontologie, Headlee examinează afirmaţii cunoscute despre utilizarea timpului, lene, hărnicie şi chiar despre scopurile noastre finale. Cercetarea ei scoate în evidenţă faptul că obiceiurile de care ne agăţăm ne fac rău; acestea s-au format recent în istoria omenirii, ceea ce înseamnă că sunt obiceiuri care pot fi, şi trebuie să fie, abandonate. Este timpul să inversăm trendul care ne face pe toţi mai trişti, mai bolnavi şi mai puţin productivi şi să ne întoarcem la un mod de viaţă care să ne permită să prosperăm.