A szimpatizáns

ebook

By Viet Thanh Nguyen

cover image of A szimpatizáns

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

1975 áprilisában Saigonban teljes a káosz. Az utcán a kijárási tilalom ellenére emberek rohangálnak, mindenki elkeseredetten próbál menekülni, mielõtt végképp elszabadulna a pokol. Eközben pazar villájában a dél-vietnami hadsereg egyik tábornoka whiskyt tölt magának, és hûséges századosa segítségével összeállítanak egy listát, amely sokak számára az életet jelentheti: egy listát azokról, akik felkerülhetnek az utolsó repülõgépre, amely elhagyja Saigont. Az évtizedes harcokban megedzõdött tábornoknak fogalma sincs arról, hogy a menekültek között egy kém is velük tart, a vietkongok kettõs ügynöke, aki minden lépésérõl informálja az ellenséget. Azt pedig végképp nem sejti, hogy ez az ember pont az, akit mindenkinél lojálisabbnak hitt.##
Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regénye nem véletlenül aratott világszerte elsöprõ sikert. Graham Greene-t idézõ lenyûgözõ prózája mély együttérzéssel beszél a háború embertelenségérõl és a hazájuktól elszakadt bevándorlók identitásválságáról, ugyanakkor megsemmisítõ humorral tárja fel Kelet és Nyugat ambivalens kapcsolatát. A szimpatizáns erõteljes, gondolatébresztõ alkotás, amely kíméletlenül szembesíti az olvasót korunk talán legfontosabb társadalmi problémáival.

A szimpatizáns