De ce visăm?

ebook Introspectiv

By Alice Robb

cover image of De ce visăm?

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

O incursiune fascinantă în noua știință a viselor – cum funcționează acestea, de ce apar visele şi cum putem profita de beneficiile propriei vieţi nocturne.

 

În timp ce se afla într-o călătorie de studiu în Peru, jurnalista Alice Robb a fost fascinată de visarea lucidă – fenomenul neobișnuit în care o persoană care doarme își poate da seama că visează și chiar poate controla experiența visată. Găsind aceste incursiuni atât misterioase, cât și entuziasmante, Robb a săpat mai adânc în știința viselor într-un moment extrem de oportun: chiar când cercetătorii au început să înțeleagă de ce există visele. Nu sunt doar evenimente întâmplătoare; au scopuri clare. Ele ne ajută să învățăm și chiar să depășim traumele psihice.

Robb se bazează pe cercetări noi și uitate, precum și pe experiența ei și a altor experți în vise, pentru a arăta de ce visele sunt vitale pentru sănătatea noastră emoțională și fizică. Ea explică cum ne putem aminti mai bine visele – și de ce ar trebui să o facem. Urmărește legăturile com plexe dintre vis și creativitate și chiar oferă sfaturi cu privire la modul în care putem savura aventura intensă a visului lucid.

De ce visăm? este o examinare clară, de ultimă oră, a sensului și scopului viziunilor noastre de noapte și un ghid pentru schimbarea vieții noastre din vis – și pentru a ne face viața de zi cu zi mai bogată, mai sănătoasă și mai fericită.

 

Carte ajunsă în topurile Vogue, Elle, Literary Hub, TIME, New York Magazine și The London Evening Standard

 

„O carte de top 10 despre insomnie" The Guardian

 

„Studiind importanța istorică și socială a viselor și analizând cele mai recente științe, Robb încearcă să corecteze abordarea greșită a acestei caracteristici a inconștientului nostru. Visele nu fac conversație plictisitoare, susține Robb în această carte convingătoare și plăcută." Vogue

 

„De ce visăm? este o mustrare spirituală la adresa somnului ca simplă despărțire de conștiință. În explorarea plăcerilor și a utilizărilor viselor, [Alice Robb] încearcă să ne convingă că somnul nu este doar «opusul» trezirii, ci un alt tărâm al ființei, o a doua conștiință, bogată în aventură și înțelepciune... În celebrarea viselor ca artefacte poetice, Robb oferă un antidot binevenit la medicamentul administrat de majoritatea promotorilor somnului." New Yorker

 

„De ce visăm? este o apărare spirituală și convingătoare a viselor și a povestirii viselor... Poate că nu știm de ce visele «rulează în metafore denaturate și imagini incoerente», dar învățând să le decodăm, putem învăța să ne decodăm pe noi înșine... Tot ce trebuie să facem, vrea Robb să știm, este să fim atenți." NPR.org

 

„Un argument convingător pentru prețuirea lumilor noastre din vis." New York Post

 

„Pentru oricine a ținut vreodată un jurnal de vise sau s-a fixat pe ideea visării lucide, o explorare aprofundată din punct de vedere științific a misteriosului fenomen nocturn." Elle

 

ALICE ROBB este scriitoare și locuiește în Brooklyn. Are o rubrică permanentă la Science of Us din New York și a colaborat cu Elle, New Statesman, Foreign Policy și The New Republic, unde a fost redactor. Înainte de aceasta, a studiat arheologie și antropologie la Oxford.

De ce visăm?