Allers Trädgård

magazine Nr 02, 2021 · Allers Trädgård

cover image of Allers Trädgård

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Varje nummer är en ren njutning! Idérika artiklar med massor av praktiska råd och alltid de bästa experttipsen. En vacker tidning för alla som odlar i egen täppa, på balkongen eller fönsterbrädan.

Prima vårfägring! • Även om vintern härskar utanför fönstret kan du dra igång våren på fönsterbrädan. Ett par färgstarka primulor – vivor – lyser upp hela rummet! Väljer du jordvivor kan du plantera ut dem i rabatten när du njutit färdigt av dem inomhus.

Nu är vi startklara

Nyplockat

”Lämna en orörd hörna – då händer det grejer” • Chili mot möss, sticklingkuvös, fladdermushus… Filip Johansson har lagt upp hundratals miljösmarta videotips på sitt instagramkonto. De bygger på ”du tager vad du haver-principen” och lockar ofta fram ett ”Aha!”.

VASKALAS! • Tulpaner & knoppiga kvistar ger mesta och bästa vårkänslan just nu. Här tipsar vi om vaser som passar till antingen det ena eller det andra – eller till både och!

3 snabba frågor...

”Utanför min trädgård händer det mycket” • John tar det lugnt och låter kroppen vila efter en intensiv period – men runt hans koloni sjuder det av aktivitet. Följ med på en promenad bland grannarna.

HÄR BOR VI

GRÄSMATTAN BLEV EN DRÖMTRÄDGÅRD på bara tre år • Från koloni till jätteträdgård – ett stort steg, men med planering och vilja har Nina och Katrin lyckats. Tomten har levt upp och berget har fått komma fram och ger karaktär till deras drömplats vid älven.

NINAS INSPIRATION OCH PLAN

NINAS ANLÄGGNINGSTIPS

VÄXTLISTA

Årets frönyheter! SÅ NU OCH SKÖRDA HELA SOMMAREN • Visst ska det bli kul att äntligen börja odla igen! Vi valde bland årets grönsaksfröer och lät oss lockas av randiga rödbetor, egenodlade popcorn, olika sorters kål – och jättelånga bönor!

12 TOKGODA TOMATER! + odlingstips från experten • Nu är det dags att ladda upp med säsongens tomatfröer. Har du svårt att välja? Ingen fara! Vår medarbetare, tomatfrälsta Anette Brunsell, tipsar om sina godaste favoriter.

Lyckad tomatodling – från frö till skörd • Tomater är lättodlade och enkla att dra upp från frö, men vill man maximera skörden finns det ändå en del tips.

VÅRVINTERNS UNDERVERK! Julrosen tål att tittas närmare på • De första julrosorna kommer så lämpligt, just innan trädgården vaknat till liv. Att de är så tåliga, långvariga och variationsrika gör dem svåra att motstå.

HYBRIDER I MÄNGDER

GRANNAR I RABATTEN

RÄDDA FRÖPLANTORNA

SÅ LYCKAS DU MED JULROSEN

TRIVS FINT I KRUKA

Januaripyssla! Vackra vinterkransar • Kanske är det just den här tiden på året vi behöver något vackert att vila blicken på. Gärna något inspirerande som vi skapar med händerna. Gör en stämningsfull vinterkrans av grova grenar, veka kvistar, mjuk mossa – och blommor såklart!

Lär känna din trädgård • Har du blivit med trädgård? Kanske en helt ny som du ska fylla med innehåll eller en uppvuxen trädgård som redan har en form och många växter. Hur gör du den till din och i vilken ände börjar man? Följ vår serie Ny med trädgård där vår trädgårdsexpert Anni Jähde guidar oss på denna spännande väg!

VISST VILL MAN GÖRA NÅGOT DIREKT!

BOKTIPS

Skönheter med tidig ankomst • Det är magiskt när de vårblommande träden och buskarna slår ut sina vackra och doftande blommor. De skapar verkligen ett lyckorus i hjärta och täppa.

Toppen med kronärtskocka KÖKSTRÄDGÅRDENS DROTTNING • Att fröodla kronärtskocka kräver tålamod och mycket kärlek, men odlaren Karin Ericson uppmuntrar alla att prova. – De är så...

Allers Trädgård