Kvantforvikling og kollektiv bevisstløs. Fysikk og metafysikk i universet. Nye tolkninger.

ebook

By Ragner Hamsun

cover image of Kvantforvikling og kollektiv bevisstløs. Fysikk og metafysikk i universet.  Nye tolkninger.

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Norsk språk. Sider 68. Inneholder figurer.

Carl Jung og Wolfgang Pauli jobbet henholdsvis innen psyken og innen materiens fysikk. Disse to sektorene anses å være helt uforenlige med hverandre. Faktisk benekter vitenskapelig materialisme eksistensen av noen psykisk komponent i det kjente universet.

Til tross for den enorme avstanden mellom fagene deres, etablerte de to forskerne et samarbeid som varte i mer enn tjue år. I løpet av den perioden sluttet de aldri å lete etter et "samlende element", som på vitenskapelig nivå kunne forene teoriene om den psykiske dimensjonen med den materielle dimensjonen.

Dessverre klarte de ikke å oppnå dette i løpet av livet.

Imidlertid var de profetene i en ny vitenskapelig tolkning av universet. Faktisk har utviklingen av kunnskap innen kvantefysikk, og spesielt eksperimentelle bekreftelser av fenomener som kvanteforvikling, gjort teoriene deres aktuelle. I dag dukker ideen om et univers som ikke er delt inn i "materielle objekter" sterkt. Universet er ikke delt, men består av en enkelt virkelighet, laget av ånd og materie. Dette er virkeligheten som Jung og Pauli kalte "Unus mundus". Materie og psyke har like verdighet og bidrar sammen til universets eksistens.

"Cenacolo" er et sted for kunnskap og studier. Vi tror det er det mest passende miljøet å gjenoppta arbeidet der Carl Jung og Wolfgang Pauli slapp.

Vi kan bekrefte at vitenskapelig aktualitet i dag foredler deres forskning og projiserer dem mot enda mer dristige tolkninger enn de selv hadde forestilt seg.

Carl Gustav Jung var en sveitsisk psykolog og psykoterapeut, kjent for sine teorier om det kollektive ubevisste og om synkroniteten til hendelsene. Pauli er en av fedrene til kvantefysikken. Om Pauli kan vi si at han i år 1945 mottok Nobelprisen for sine studier på et grunnleggende prinsipp for kvantemekanikk, kjent som "Pauli-eksklusjonsprinsippet".

Kvantforvikling og kollektiv bevisstløs. Fysikk og metafysikk i universet. Nye tolkninger.