L'Officiel NL

magazine No.91 · L'Officiel NL

cover image of L'Officiel NL

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Enjoying the unique position of being the Netherlands’ first high-end fashion magazine, L’Officiel NL, published by Editions Jalou, is to present both Dutch and Parisian Haute Couture together with International fashion and luxury trends.

L'Officiel NL • N° 91 — NOVEMBER 2019

LISTEN UP!

CONTRIBUTORS • Wie wat waar? Een blik achter de schermen bij de totstandkoming van het gloednieuwe nummer van L’OFFICIEL NL.

EDIT

MULTIPLE CHOICE • Dit najaar slenteren we door de stad, terwijl metallic ‘statement pieces’ oplichten in het schijnsel van de straatlantaarns. Urban, shiny en cool!

EDIT

COOL COUPLE • Het Parijse modelabel The Kooples heeft een neus voor de coolste stelletjes du moment. Ditmaal zijn dat Barbara Palvin en Dylan Sprouse. Het knappe duo siert niet alleen de campagne maar sloeg ook aan het ontwerpen voor het merk.

THE BEST OF BOSS • Na jaren van dominantie van streetwear en sportieve invloeden lijkt het tijd voor een tegenreactie: de terugkeer van ‘dressed fashion’. Oftewel: soepelvallende pakken, smaakvolle avondjurken en andere klassiekers mogen weer. En daar weten ze bij BOSS alles van.

AMAZONE ROCK • In het Londen van de late jaren 70 schopte Viv Albertine de codes van de machorockwereld omver als gitarist van de vrouwelijke punkgroep The Slits. Van haar verscheen onlangs een boek, waarin ook Vivienne Westwood en de Sex Pistols aan bod komen.

HYPNOTISCH • Hypermoderne laserbewerkings-technieken, delicate couturestoffen en een glasheldere visie. De creaties van Iris van Herpen zijn uniek.

RANKIN’ THE STARS • Als iemand zich met recht een celebrityfotograaf mag noemen, dan is het wel Rankin.

HECHT EN HEFTIG • In het regiedebuut van Halina Reijn ‘Instinct’, waarmee zij prompt in de prijzen viel, spelen twee internationale sterren, Carice van Houten en Marwan Kenzari, de hoofdrollen. We spraken ‘BFFs’ Carice en Halina over deze bijzondere samenwerking.

RADICALE TRANSFORMATIE • Er zijn van die boeken die eruit springen en dit is er zo eentje. Indrukwekkend, interessant en rijk geïllustreerd: ‘The New Black Vanguard’.

ALORS ON DANSE • Wat hebben de designers Miuccia Prada, Dries Van Noten en Azzedine Alaïa gemeen? Allen ontwierpen kostuums voor vooraanstaande balletgezelschappen. Mode en dans zijn al sinds de zeventiende eeuw nauw met elkaar verweven. De tentoonstelling ‘Let’s Dance!’ geeft een overzicht van twee werelden in beweging

MACHTIGE MODEVROUWEN • Ze zijn er wel hoor, vrouwen die op het allerhoogste niveau opereren in de modewereld. Omdat ze zelf - met succes - hun eigen merk hebben opgericht of omdat ze simpelweg steengoed in hun vak zijn en door luxehuizen als Hermès of Dior zijn binnengehaald. Vijf interviews met vijf spraakmakende modevrouwen.

SILVIA VENTURINI FENDI • Als kleindochter van de oprichters van modehuis Fendi stond haar wieg zowat op de catwalk. Maar Silvia Venturini Fendi maakt furore op eigen titel als ze in 1997 de ‘Baguette’ lanceert, ’s werelds allereerste it-bag.

ISABEL MARANT • De Parijse designer Isabel Marant neemt bepaald geen blad voor de mond als ze de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de modewereld aankaart. Een meer dan openhartig gesprek.

DIANE VON FÜRSTENBERG • De uitvinder van de wikkeljurk is een levende legende. Ze wendt haar bekendheid tegenwoordig aan om de positie van vrouwen te verbeteren met de DVF Awards.

NADÈGE VANHEE-CYBULSKI • De designer van de vrouwencollecties van Hermès staat bekend om haar elegante minimalisme. Maar achter die ingetogen chic schuilt een krachtige, feministische boodschap.

VICTOIRE DE CASTELLANE • Al twintig jaar is Victoire de Castellane als ontwerper van de haute joaillerie van Dior toonaangevend op het gebied van juwelen. Haar creaties zijn explosies van kleur...

L'Officiel NL