A történelem hajótöröttei

ebook

By Armando Lucas Correa

cover image of A történelem hajótöröttei

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

A 12 éves zsidó lánynak, Hannah-nak 1939-ben szüleivel együtt menekülnie kell a nácik által kisajátított otthonukból. Az embertelenségbõl egy Kubába tartó óceánjáró kínál kiutat, de lehetséges-e a menekülés, vagy az új élet reménye délibáb csupán?

Anna, a tizenkét éves New York-i zsidó lány sosem ismerhette meg a szeptember 11-i terrortámadás poklában eltûnt apját, most pedig magányosan él a világtól egyre inkább elforduló anyjával.
Hannah és Anna nem ismerik egymást, mégis, hatvan év távlatából is összekapcsolja a sorsukat valami. Valami, ami túlmutat a holokauszt borzalmain, a kubai forradalmon, a New York-i ikertornyok leomlásán, az otthontalanná váláson, a szülõk és a barátok elvesztésén.
ARMANDO LUCAS CORREA óriási hatású regénye egy tizenkét éves lány fejlõdéstörténete. Illetve kettõ lányé. A nagy nemzetközi sikert aratott A történelem hajótöröttei a St. Louis óceánjárón menekülõ német és francia zsidók valós történetén alapul, akik új hazát kerestek a sajátjuk helyett, amely kivetette õket.

A történelem hajótöröttei