#CincoDeMayo 112

ebook Nederlandse Editie · Parallel Universe List

By I. D. Oro

cover image of #CincoDeMayo 112

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Korporaal Cortez is het vreselijke leven dat hij leidt in de bergen van Queretaro, Mexico, met de rest van de conservatieve Mexicaanse troepen beu. Hij is de slimste persoon in de groep en realiseert zich dat het gevecht voorbij is. De liberalen hebben gewonnen in de Mexicaanse Hervormingsoorlog. De liberale kant onder leiding van president Benito Pablo Juárez García heeft de steun van de Verenigde Staten van Amerika in de hervormingsoorlog tegen de Mexicaanse conservatieven. Cortez is van plan zich over te geven en het aanbod van amnestie aan te nemen dat president Benito Pablo Juárez García de conservatieven aanbiedt die hun wapens neerleggen.

Nadat hij het amnestieaanbod heeft ondertekend, reist hij naar Mexico-Stad om een baan te zoeken. Daar ontmoet hij een lieftallig tienermeisje genaamd Bendita die zijn aandacht trekt. Ze zal niet met hem trouwen tenzij hij een baan kan vinden om haar en haar grootouders te onderhouden. Cortez kan geen andere baan vinden dan weer soldaat te zijn. Hij moet Bendita achterlaten terwijl hij terugkeert naar het huis van zijn ouders in een hacienda in Puebla. Zijn vrienden Jovani en Quintin komen opdagen van hun zegevierende overwinning in de Slag bij Puebla op 5-5-1862, bekend als de slag om cinco de mayo. Nu maken ze deel uit van het Franse leidende leger dat probeert de controle te worstelen van Mexico van president Benito Pablo Juárez García.

Cortez wil niet dat zijn familie of vrienden op de hoogte zijn van zijn laffe daad. Nu Cortez moet samen met de door Frankrijk geleide troepen vechten in de Slag om Mexico-Stad tegen de regering van president Benito Pablo Juárez García. Een wending van het lot leidt hem naar de positie van generaal in de Franse strijdkrachten en de eer om de mannen te leiden die het gestolen Mexicaanse land van de Mexicaans-Amerikaanse oorlog van 1846 zullen herstellen. Nu vecht hij in Californië tegen de Verenigde Staten van Amerika leger aan de kant van Mexico de nieuwste kolonie van Frankrijk.

#CincoDeMayo 112