Män ur mörkret

audiobook (Unabridged) Fredrik Broman, 7 · Fredrik Broman

By Håkan Östlundh

cover image of Män ur mörkret
Audiobook icon Visual indication that the title is an audiobook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

En solig fredag i maj tar Finkalks informationschef Michael Nordborg årets premiärdopp i poolen. Tre dygn senare kommer hans fru hem från en resa och hittar honom död i en av däckstolarna – bunden och torterad. Dagen därpå upptäcks en politiker mördad i sin lägenhet i Visby. Hon har skrivit en debattartikel där hon uttalat sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott på norra Gotland.

De anhöriga tar för givet att mördaren finns bland den grupp militanta aktivister som försökt sätta stopp för den nya kalktäkten. Men Fredrik Broman och hans poliskollegor är inte lika säkra. Gärningsmannen tycks ha planerat morden in i minsta detalj. Det finns varken fingeravtryck, dna eller andra användbara spår på brottsplatserna. De söker en mördare som har en nästan övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare.

När ytterligare en av de välbärgade villaägarna i området strax norr om Visby dödas ökar trycket från alla håll. Nu måste gärningsmannen gripas – innan fler offer skördas.

"Män ur mörkret" – sjunde delen i serien om Fredrik Broman – är en gastkramande berättelse om hämnd och förräderi.

"Redan i första kapitlet lyckas han få mina nerver att rista till och de fortsätter att vara spända som fiolsträngar till den dramatiska upplösningen. Det här är en mycket skickligt uppbyggd och välskriven kriminalroman." Aftonbladet

"Öns deckardrottningar får ursäkta. Gotlands främsta deckarförfattare heter fortfarande Håkan Östlundh." Kvällsposten

"Östlundh lyckas som vanligt blanda en spännande kriminalhistoria med kritik av ett allt vanligare samhällsproblem. Storyn är som vanligt bra ... Alla berättelserna om Fredrik Broman känns fräscha och inspirerande." Skaraborgs Allehanda

Män ur mörkret