cover image of Ada van Holland (1188--1234)--een rijmkroniek

Ada van Holland (1188--1234)--een rijmkroniek

by Frans Bonnier

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Subjects

Ada van Holland was een dochter van graaf Dirk de zevende van Holland en gravin Aleid van Kleef. Zij was als enige van hun kinderen nog in leven toen graaf Dirk jong stierf in 1203. Nog voor Dirk begraven werd, trouwde ze op haar 15e met graaf Lodewijk van Loon II. Het gevolg was een oorlog om het graafschap Holland met Willem, de broer van haar vader. Die oorlog staat bekend als de Loonse successieoorlog.

Dit verhaal is eerder gepubliceerd in: Et Ille. Godijn publishing, 2019, ISBN 978-94-93157-09-5. Het was onderdeel van een schrijfwedstrijd. Een vakkundige jury selecteerde de beste vijfentwintig verhalen voor publicatie in het boek. Verhalen moesten tussen 2500 en 3000 woorden tellen en middeleeuwse feiten moesten kloppen.

Publication Details

Publisher:
Frans Bonnier
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2020

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 110 KB

Frans Bonnier (Author)

In 2012 ben ik begonnen met wat ik al lang van plan was: het schrijven van fantasy. Ik werk aan een serie romans met als hoofdtitel 'De zielentraan'. Ik doe af en toe mee aan schrijfwedstrijden om mijn vaardigheid te vergroten.Frans (Franciscus Jo...

More about Frans Bonnier
Ada van Holland (1188--1234)--een rijmkroniek
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free