אם יש גן עדן (Beaufort)

ebook

By רון לשם

cover image of אם יש גן עדן (Beaufort)

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

Download Libby on the App Store Download Libby on Google Play

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Library Name Distance
Loading...

אם יש גן עדן הוא רומן פראי, מבעית ומהפנט, הכתוב כיומן אישי של מפקד צוות לוחמים במובלעת קטנה, הזויה וזרה, עם חוקים משלה, מלכודי 22 משלה, ובוודאי שפה משלה. חמש שנים אחרי הנסיגה מלבנון חוזר לירז ליברטי אל השנה שטילטלה את חייו – השנה האחרונה של צה"ל על הבופור.

אם יש גן עדן הוא יצירת פולחן מיידית, המהדהדת בקול בוטה ואמיץ של דור שלם – דור שנלחם בשם "הרעות" וחלם על חופים רחוקים, איבד חברים וכמעט איבד שפיות, פחד להסתער והסתער על הפחד, כי הפחד מדבק, הפחד ממכר.

רון לשם הוא סמנכ"ל בשידורי קשת. רב-המכר אם יש גן עדן, ספרו הראשון, זכה בשנת 2006 בפרס ספיר לספרות ובפרס יצחק שדה לספרות צבאית.

"כמו כל יצירה מעולה זה לא באמת ספר על צבא ועל חיילים (...) זה בעיקר ספר עלינו והחיים שלנו בארץ הזאת על היפה והנורא שבהם."

אמנון דנקנר, מעריב

"אם יש גן עדן משמש מסמך מקורי ומרתק." חיים פינקלמן, הארץ

"ספרות חשובה וספרות טובה מתמזגות באם יש גן עדן לספרות גדולה." שי גולדן, מעריב

"לא חייבים להתהדר בעבר של שירות קרבי כדי לאהוב את הספר הזה, ואפילו לא חייבים להיות גברים (..) רומן מאלף." חיה הופמן, ידיעות אחרונות

"זהו אחד הטקסטים המשמעותיים שנכתבו על מלחמת לבנון."

ירון אביטוב, זמן תל אביב

"הספר הזה הוא ללא ספק קול חשוב שכדאי שישמע, עם עוצמה עירומה של תיעוד והתפכחות." מיה סלע, עיתון תל אביב

אם יש גן עדן (Beaufort)