Povratak Bogu (savremena duhovnost i ljubavni odnosi)

ebook Savremena duhovnost, #1 · Savremena duhovnost

By Vladimir Živković

cover image of Povratak Bogu (savremena duhovnost i ljubavni odnosi)

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Ova knjiga je nastala kao proizvod četvorogodišnjeg pisanja tekstova na osnovu spoznaja, vizija i viđenja autora, putem sopstvenih iskustava i duhovnih aktivnosti. Ipak, moramo napomenuti da se ova knjiga ne bavi samo Bogom i duhovnošću već i ljubavnim i seksualnim odnosima čoveka. Svaki čovek, a zatim i svaki čitaoc, koji pročita ovu knjigu, moći će da je praktično primeni i proveri kroz život.

Ko sam ja, i šta je svet? Odakle dolazim? Kuda idem? Postoji li Bog? Ako postoji, gde se nalazi? Kakav je? Kako izgleda? Da li je Bog savršen, i da li me savršeno voli? Da li je istina da ne smem imati partnera, dobar seks, novce i lepo jesti i spavati, ako želim dostići sreću i Boga? Ako volim da živim, da li to znači da sam grešan, i da me Bog ne voli? Ima li smisla osuđivati ljude, sebe, Boga? Ima li smisla voleti sebe, ljude, Boga? Kakav je moj put, i koji je moj cilj? Ako sam nesrećan, kako da se izlečim? Ako sam nezadovoljan, koliko je to dobro? Koje je pravo znanje, i kako se ono spoznaje?
Postoji još mnogo ovakvih i sličnih pitanja.
Ova knjiga se bavi njima. Ova knjiga ne daje samo odgovore na postavljena pitanja. Ona daje smernice čitaocu, da sam, izučavajući ovu knjigu, svesno doživi istinu iznesenu na ovim stranicama.
Biljana Obradović iz Valjeva, pesnikinja i pisac više romana govori o knjizi: Vladimir Živković je čovek posvećen izučavanju života duše. Njegovo pisanje odaje mirnoću, doslednost putu ka Bogu, kao jedina svetlost koja hrani unutrašnjost bića. Veoma mi se sviđa što se sa posebnim poštovanjem obraća svima, a posebno devojkama i ženama. Čitajući njegova dela koja se odnose na veru u Boga, a samim tim i u sebe, shvatila sam da je put saznanja težak, ali plodonosan. Shvatila sam i da loše usmeren ego može da uništi i najveće umove, kao i najveće vernike. Vladimir govori o skromnosti života i ravnoteži želja. Tako prenosi znanje i na druge, da se duboko zamisle nad životom koji vode u današnje moderno vreme. 
Nadam se da će objaviti još knjiga koje rasvetljavaju put umu pravednika i duboko verujućeg čoveka. Uz poštovanje ovog dela, želim ti uspeh i veliku čitanost!

Available to buy

Povratak Bogu (savremena duhovnost i ljubavni odnosi)
New here? Learn how to read digital books for free