cover image of Martin Luther--Den Lille Katekismus

Martin Luther--Den Lille Katekismus

Den Lille Katekismus for almindelige sognepræster og prædikanter

by Finn B. Andersen

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Den lille Katekismus har en helt særlig plads i Danmark og i den evangelisk-lutherske folkekirken. Det er den eneste af Luthers bøger, der direkte nævnes blandt bekendelsesskrifterne. Kirkeordinansen og Danske Lov præciserer endda at udgaven af katekismen er den komplette med både Luthers vigtige indledning, vejledning til skriftemål og ritualerne for dåb og vielse. Det var også denne udgave Palladius oversatte til vejledning for de nye evangeliske præster og prædikanter. Det skete på direkte anmodning fra Bugenhagen, som var kaldt her til landet som Wittenbergs specialist i den praktiske indførelse af reformationen. Luthers komplette katekismus har således en særlig plads i den danske kirke. Og det er en ny oversættelse af denne udgave med alle 12 dele, der bringes her, sammen med de originale illustrationer.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2018

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 6.5 MB

Finn B. Andersen (Editor)

Finn B. Andersen Cand.theol. LMB & IMB Redaktør på lutherdansk.dk Præsteuddannet Voksenunderviser Underviser på CSV-Århus

More about Finn B. Andersen
Martin Luther--Den Lille Katekismus
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free