cover image of Blockchain is WTF

Blockchain is WTF

Waarschijnlijk Toch Fundamenteel

by Gerrie Smits Author · Peter Hinssen Other

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
OVER HET BOEK
"WTF is blockchain", dacht Gerrie Smits een paar jaar geleden. Hij had al veel nieuwe technologieën zien passeren, maar geen enkele had hem ooit 's nachts wakker gehouden. Dit keer was het anders. Blockchain had de eigenschappen om impact te hebben op een fundamenteel niveau: op hoe bedrijven functioneren, op de toegevoegde waarde van middle men, op basisconcepten als geld, vertrouwen en identiteit, zelfs op de manier waarop we als mensen samenwerken en -leven.
Dit was WTF, Waarschijnlijk Toch Fundamenteel. Vandaar dit boek.
Om op een niet-technische manier uit te leggen wat blockchain nu eigenlijk is. Om aan te geven waar blockchain nu eigenlijk voor gebruikt kan worden. En vooral om handvatten aan te bieden zodat een brede groep mensen, vanuit hun eigen kennis en ervaring, mee kunnen beginnen denken.
Want het hele blockchain-verhaal is nog maar net uit de wieg gekropen. En ook al heeft de technologie veel potentieel, het is belangrijk dat niet-technische mensen meedenken, meedoen en mee vragen stellen. En niet blijven hangen bij bitcoin en rijk worden.
Join the ride!
OVER DE SCHRIJVER
Gerrie Smits heeft meer dan 20 jaar ervaring (waarvan 15 in Londen) in industrieën die disrupted zijn door het internet. Nu gebruikt hij die ervaring om bedrijven en organisaties te leren om te gaan met de alsmaar digitaler wordende wereld. Als consultant, spreker en coach variëren zijn klanten van FMCG corporates tot overheid, van kleine modestart-ups tot grote telco's. Als Program Director was hij ook een van de medeoprichters van het postgraduaat Digital Business bij Antwerp Management School en KdG Hogeschool. Sinds 2,5 jaar focust hij op de impact van blockchain.

Publication Details

Publisher:
Die Keure Publishing
Publication Date:
2018

Format

  • OverDrive Read 10.1 MB
  • Adobe EPUB eBook 10.1 MB
Blockchain is WTF
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free