cover image of Herinneringen aan mijn dorp

Herinneringen aan mijn dorp

by Cristiano Parafioriti Author · Floran Hopstaken, Revisie: Debbie Verschueren Translator

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Diep in de bergen van het Nebrodi-natuurpark, ligt het dorp Galati Mamertino, waar de muren een lange historie met zich meedragen. 'Era il mio paese' laat ons een klein gedeelte van deze historie herbeleven. Aan de hand van twintig verhalen die bol staan van levendige personages, betoverende geuren en klassieke smaken, schetst Cristiano Parafioriti een beeld van zijn jeugd, waarbij fictie en werkelijkheid op kundige wijze worden afgewisseld. In deze verhalenbundel klinkt de zwakke stem van het zuiden van Italië door. Het is een verstikte stem als gevolg van een algeheel gevoel van berusting en melancholie, maar ook als gevolg van de liefde voor een reeds lang vervlogen tijd, voor een arm en wreed eiland dat uitgeput en beschadigd is geraakt door aanhoudende armoede, onrecht en emigratie. Sicilië verdwijnt echter nooit uit de gedachten van degenen die dit eiland ooit verlieten. Deze gedachten vormen als het ware een bezinksel van emoties in het hart dat tot uiting komt in de vorm van woorden, gedachten en beelden van een tijd, een dag of een moment dat werd beleefd en nog steeds emoties kan losmaken. 

Publication Details

Publisher:
Babelcube Inc.
Publication Date:
2017

Format

  • Kindle Book
  • OverDrive Read 1.5 MB
  • Adobe EPUB eBook 1.5 MB
  • Open EPUB eBook 1.5 MB

Cristiano Parafioriti (Author)

Cristiano Parafioriti (Sant'Agata di Militello, 1977) is geboren op Sicilië. Hij woont en werkt al lange tijd in de buurt van Varese (Lombardije) en is afgestudeerd in de Geschiedwetenschappen met de hoogst mogelijke cijfers. Zijn vrije tijd wijdt...

More about Cristiano Parafioriti
Herinneringen aan mijn dorp
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free