cover image of Op De Drempel

Op De Drempel

by Francesco Chiantese Author · Jannie Meijer Translator

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Een kort essay over theater van Francesco Chiantese met enkele notities over zijn eerste twintig jaar van theateronderzoek.
In limine - Notities voor een theater van symptomen is een verzameling korte notities, bespiegelingen en vragen die Francesco Chiantese zichzelf heeft gesteld in de eerste twintig jaar van zijn leven met theater. Centraal in dit essay staat een gesprek met een van zijn leerlingen.
De foto op het omslag is van Daniela Neri www.danielaneri.eu
Kan theateronderzoek een nieuw "volkstheater" opleveren? Wat is het "bijgeloof van het begrip"? In welke relatie staat het onderzoek tot de theatertraditie? Kunnen we spreken van een "theater van symptomen"? Francesco Chiantese, theateronderzoeker en een van de velen die de "verborgen scene" van het Italiaanse theateronderzoek begeesteren, stelt deze vragen centraal in zijn bespiegelingen over theater. In limine is een kort essay waarin meer vragen, twijfels en vraagtekens aan bod komen dan antwoorden worden gegeven. Dit essay is geschreven als een flessenpost, in de hoop dat iemand het toevallig vindt en een dialoog wil starten.
Genre: UITVOERENDE KUNSTEN / Theater / Algemeen

Publication Details

Publisher:
Babelcube Inc.
Publication Date:
2017

Format

  • OverDrive Read 162.2 KB
  • Adobe EPUB eBook 162.2 KB
Op De Drempel
Copy and paste the code into your website.