cover image of Život za životom

Život za životom

by Kate Atkinson Author · Vlatka Valentić Translator

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Ovo je jedan od najboljih romana koje sam u ovom stoljeću pročitala. Kate Atkinson je čudo. Nema dovoljno ushićenih epiteta kojima bih opisala "Život za životom". Zanosan, duhovit, dirljiv, radostan, žaloban, dubok roman.

—Gillian Flynn, autorica Nestale

Što bi bilo da imamo priliku ponavljati vlastiti život sve dok napokon ne ispadne kako treba? U snježnoj oluji u Engleskoj 1910. rađa se djevojčica koja će umrijeti prije nego što prvi put dođe do daha. U snježnoj oluji u Engleskoj 1910. rađa se djevojčica i kreće u život.

Što bi bilo kad bismo dobili još jednu priliku? Pa još jednu? Štoviše, bezbroj prilika da ponovno proživimo život? Bismo li kad-tad uspjeli spasiti svijet od sudbine koja ga čeka? Bismo li se uopće odvažili?

Život za životom opetovano prati Ursulu Todd kroz burna zbivanja prošlog stoljeća. Kate Atkinson duhovito i suosjećajno nalazi toplinu i u najsumornijim životnim trenutcima i nevjerojatno vješto oživljava povijest. Nikad nije pisala tako maštovito i zahvatila tako duboko kao u ovom romanu koji slavi ono najbolje i najgore u nama.

 

Dobitnik nagrade Costa za roman

S engleskoga prevela: Vlatka Valentić

 

Kate Atkinson prvim je romanom Behind the Scenes at the Museum (u Hrvatskoj prevedenim kao Iza kulisa u muzeju) osvojila nagradu Whitebread (danas Costa) za knjigu godine, a istu je nagradu osvojila još dvaput, u kategoriji romana, za Život za životom (2013) i A God in Ruins (2015). U četiri nedavna bestselera protagonist joj je privatni istražitelj Jackson Brodie: Case Histories (Povijesti slučajeva), One Good Turn, When Will There Be Good News? i Started Early, Took My Dog. Od godine 2011. nositeljica je Reda Britanskog Carstva.

Publication Details

Publisher:
Vuković & Runjić
Publication Date:
2017

Format

  • OverDrive Read 1.3 MB
  • Adobe EPUB eBook 1.3 MB
Život za životom
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free