We want your feedback!
Click here
cover image of Allmänhetens Bödel

Allmänhetens Bödel

by Fred Shetterly

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Efter att en 15-årig brutal mördare återigen belönats med knappt två år fritidsgård, bestämmer sig Magnus. Hämnd. I väntan på att pojken ska friges kliver Magnus in i rollen som sitt alter ego. I allmänhetens tjänst belönar han bland annat pedofiler och våldtäktsmän med det enda rimliga straffet. Som sin röst gentemot Sverige erbjuder han en tidning ensamrätt. Trots att de säger nej hamnar ändå hans ärenden på förstasidan. Journalisten Lisa är både för och emot den anonyme tipsaren. Samtidigt är Magnus nattens riddare då han i sponsrad bil skjutsar hem kvinnor. De slipper betala för den Säkra Hemresan, och behöver heller inte gå genom den mörka parken, lifta eller riskera svarttaxi. Tyvärr räddar det inte hans 16-åriga Hanna en kall vinternatt. Fylld av sorg, uppgivenhet och hat tillsammans med en känsla av orättvisa, ställs han inför ett svårt dilemma: Pappa, jag blir inte ovåldtagen om han dör, det blir bara en ond cirkel. Våld föder våld.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2016

Format

Fred Shetterly (Author)

Den fiktiva romanen är min första bok och själva handlingen eller historien har jag haft i många års tid. Jag valde Magnus Berglund, 47 år, gift och två barn, som huvudkaraktär. Han är en helt vanlig så kallad medelsvensson.

More about Fred Shetterly
Allmänhetens Bödel
Copy and paste the code into your website.