We want your feedback!
Click here
cover image of English Word Exercises (Part 3)

English Word Exercises (Part 3)

Multiple-choice Tests

by Manik Joshi

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

55 'Multiple-Choice' Tests for Improving your Vocabulary

Sample This

Multiple-choice Test — 01

01. Many motorists abandoned their vehicles and waded through knee-deep water which ________________ on carriageways.
(a). implemented (b). consisted (c). congested (d). accumulated (e). involved

02. Officials have cited ________________ of funds to complete normal maintenance work.
(a). inimitability (b). distinctiveness (c). paucity (d). exclusivity (e). creativity

03. _______________ to heat causes skin disease and other fungal infections.
(a). disclosure (b). exposure (c). revelation (d). coverage (e). reporting

04. Authorities imposed curfew-like restrictions and suspended mobile internet services to contain the ________________ situation.
(a). immense (b). infinitesimal (c). volatile (d). steady (e). unwavering

05. Do not hesitate to speak the truth, however ________________ it might be.
(a). unpalatable (b). endowed (c). inedible (d). capricious (e). perched

06. It would be ________________ to talk of victory, not to mention absolute majority.
(a). sheltered (b). premature (c). poised (d). fickleness (e). vacillation

07. We have an ________________ talented team of writers on social media.
(a). idiosyncratic (b). ululation (c). eglantine (d). immensely (e). experimental

08. A car tore through the security ________________ laid around the road by the police.
(a). boulevard (b). concourse (c). courtyard (d). patio (e). cordon

09. They need to take prompt action in this matter to ________________ the interests of students.
(a). annihilate (b). safeguard (c). obliterate (d). corroborate (e). gainsay

10. Media ________________ from speculation due to sensitivity and seriousness of the issues.
(a). persisted (b). endured (c). observed (d). vanished (e). refrained

ANSWERS
01. (d). accumulated — (meaning)— gathered together; amassed
02. (c). paucity — (meaning)— shortage
03. (b). exposure — (meaning)— no protection from harmful thing
04. (c). volatile — (meaning)— unstable
05. (a). unpalatable — (meaning)— unpleasant or unacceptable
06. (b). premature — (meaning)— too early
07. (d). immensely — (meaning)— greatly or hugely
08. (e). cordon — (meaning)— barricade
09. (b). safeguard — (meaning)— defend or protect
10. (e). refrained — (meaning)— kept away from something; avoided

Publication Details

Publisher:
Manik Joshi
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2016

Format

  • OverDrive Read 273.7 KB
  • Adobe EPUB eBook 350.8 KB

Manik Joshi (Author)

Manik Joshi was born on Jan 26, 1979 at Ranikhet and is permanent resident of Haldwani, Kumaon zone of India. He is an Internet Marketer by profession. He is interested in domaining (business of buying and selling domain names), web designing (cre...

More about Manik Joshi
English Word Exercises (Part 3)
Copy and paste the code into your website.