We want your feedback!
Click here
cover image of Bog neće pomoći

Bog neće pomoći

by Marko Pogačar

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Marko Pogačar - ako netko to još nije shvatio - jedan je od najvažnijih hrvatskih umjetnika u kategoriji do tridesete godine života, ali i šire. Cijenjeni i prevođeni pjesnik, kritičar, esejist, publicist (...) objavio je knjigu koja u kontekstu domaće prozne produkcije "strši" na sve moguće načine.

Odlično izvedeni zaokreti i kombinatorika pripovjednih perspektiva, spori i depresivno ponavljajući ritam kako samih rečenica tako i priča u cjelini, rafiniran i pažljivo korišten jezik, sve su to odlike zrelog i majstorski izvedenog pripovjednog stila Marka Pogačara."Bog neće pomoći" knjiga je nakon koje je teško ostati ravnodušan, no apokaliptična pustoš njegovog proznog krajolika nije odbojna, niti je njegova primarna funkcija zastrašujuća, pa čitatelj ovu knjigu ne napušta u bijegu i sa strahom. Dapače, ako je tome dorastao, jedina mu je želja vratiti se pričama još jednom, kao utočištu pred pustim krajolicima današnjega svijeta.

Jagna Pogačnik, Jutarnji List

Publication Details

Publisher:
Književna radionica Rašić
Publication Date:
2016

Format

  • OverDrive Read 177.4 KB
  • Adobe EPUB eBook 177.4 KB
Bog neće pomoći
Copy and paste the code into your website.