Meet Libby. Learn more here
We want your feedback!
Click here
Cover Image

Vårpall

by Anneli Wiklund Author · Eva-Maria Hardtmann Author

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Året är 1994. Lugnet ska snart rivas, men fortfarande är det liv och rörelse bland barackerna och skjulen. Millan har hittat den perfekta husvagnen och ska äntligen få ett hem. Spiken tar emot besök i sitt garage, bröderna Conny och Bernt bor fortfarande kvar i labyrinten av små huskroppar i korrugerad plåt och Gurra serverar bacon och ägg på kredit hos Lugnets Mat. På Söder, i en annan del av Stockholm, bor Ingeborg som är gift med kungens adjutant. I jakten på kusinens katt hamnar hon i Lugnet, där Millan introducerar henne i pallens fantastiska värld. Det är A-pall, B-pall, rep-pall och pallkragar. Tillsammans ger sig Ingeborg och Millan ut på en resa i Sverige. I glimtar och tillbakablickar får vi samtidigt följa Millan på sin eviga vandring genom Stockholms gator. I handväskan har hon allt hon behöver. Det är plastkort, avbitare, volvojärn och en sidenblus. Vårpall är en berättelse om utanförskap, vänskap och vardagslängtan, men också om det oväntade. Berättelsen är fiktiv, men vissa överensstämmelser med personer och situationer i verkliga livet är inte bara tillfälligheter.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2016

Format

  • OverDrive Read 319.8 KB
  • Adobe EPUB eBook 319.8 KB

Anneli Wiklund (Author)

Anneli Wiklund har tidigare arbetat för KRIS (Kriminellas Revansch i Samhället), är nu behandlingspedagog och arbetar på ett HVB-hem för ungdomar. Det är hennes tidigare erfarenheter som ligger till grund för delar av den fiktiva berättelsen, men ...

More about Anneli Wiklund

Eva-Maria Hardtmann (Author)

Eva-Maria Hardtmann är socialantropolog vid Uppsala universitet och har varit redaktör för antologin Berättelsen på min rygg (Stockholm: Ordfront 2006) och poesiantologin Detta land som aldrig var vår moder (Stockholm: Tranan 2006).

More about Eva-Maria Hardtmann
Vårpall
Copy and paste the code into your website.