cover image of Hannelore

Hannelore

kind van een Duitse moeder in oorlogstijd, 1940-1947

by Jan J.B. Kuipers

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak woonde Hannelore Meijaard in het Zuid-Bevelandse dorp Oudelande. Haar moeder was een Duitse. Het huis van de Meijaards brandde in 1941 af, brandstichting werd vermoed. Moeder Olga kon haar kinderen ternauwernood redden van de dood. De Duitse afkomst van zijn vrouw speelde vader Jan Meijaard óók parten. Kort na de bevrijding van Midden-Zeeland werd hij op grond van een valse beschuldiging van NSB-lidmaatschap gearresteerd. Meijaard zat anderhalf jaar zonder officiële tenlastelegging gevangen in het beruchte Fort Ellewoutsdijk.De fouten van de Bijzondere Rechtspleging, die moest afrekenen met collaborateurs en politieke delinquenten, waren kort na de bevrijding al onderwerp van publicaties en politieke bemoeienis. De laatste tijd staat dit pijnlijke onderwerp opnieuw in de belangstelling. Ook in Zeeland heersten wantoestanden. Het lot van de familie Meijaard staat model voor dat van vele andere gezinnen.

Publication Details

Publisher:
Jan J.B. Kuipers
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2012

Format

  • OverDrive Read 226.5 KB
  • Adobe EPUB eBook 226.5 KB

Jan J.B. Kuipers (Author)

JAN J.B. KUIPERS (Zaamslag 1953) is een 'multi-genreauteur'. Hij publiceerde tegen de zestig (papieren) boeken en honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren, SF & fantasy, thrillers en jeugdliteratuur. In 2005/2006 w...

More about Jan J.B. Kuipers
Hannelore
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free