cover image of Den brogede verden

Den brogede verden

by Thomas Petersen

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Hvordan snører man sin bedstemor, hvorfor er fremmedsprog et farligt minefelt, den forkætrede ytringsfrihed, hvorfor sommerhuset helst skulle være uden sand, historien om en lille markmus og dens lange odyssé, kosakker fra grænseværn til folklore, grisehandel og hjemmeslagtning i 1950erne, hjemlig hygge og international højspænding, strøtanker om Rusland og Europa, forsvar for en stilfærdig folkekirke, historien om snottet, der frøs til is. Det er blot nogle af stikordene til indholdet af denne bog. Blandede bolcher, kunne man passende kalde det. Igennem 40 år var Aarhus Universitet forfatterens lære-, være- og arbejdssted. Først som studerende og dernæst som ansat. Indtil en blodprop i hjernen ved årtusindskiftet sendte ham på ufrivillig pension. Men lysten til at skrive sad stadig tilbage i den ene aktive, men delvis lammede pegefinge. Det er der blandt andet kommet denne bog ud af. Bogen indeholder de anekdoter, artikler, kronikker og anmeldelser, som forfatteren har skrevet gennem de sidste 15 år.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2016

Format

  • Kindle Book
  • OverDrive Read 705 KB
  • Adobe EPUB eBook 705 KB

Thomas Petersen (Author)

Thomas Petersen (født 1938) er uddannet historiker og var fra 1966 til 2000 ansat på Aarhus Universitet med Ruslands historie, kultur og samfundsforhold som forsknings- og undervisningsområde. Han udgav i 2010 bogen "Min vej østover", hvis indhold...

More about Thomas Petersen
Den brogede verden
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free