We want your feedback!
Click here
cover image of Fjällfolk

Fjällfolk

by Bernhard Nordh

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Jonas Larsson var som treåring med på familjens vandring till Marssjöns strand där hans föräldrar Brita och Lars Pålsson ville skapa sig en bättre framtid genom att ta upp nybygget på Marsfjällets solsida skildrat i "I Marsfjällets skugga" Nu har det gått ett tjugotal år och Jonas har växt upp till en kraftfull yngling som har lättare att ta nappatag med järv, varg och björn än att umgås med flickor. Vi får följa några oroliga år i hans liv tillsammans med familj, grannar och andra fjällbor i kamp för tillvaron mot en kärv natur och under svåra förhållanden men också med lyckliga stunder av mänsklig gemenskap och resultatgivande samarbete. Boken är en fortsättning på "I Marsfjällets skugga" och alla namn på människor och geografiska platser är helt autentiska.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Edition:
1
Publication Date:
2015

Format

Bernhard Nordh (Author)

Bernhard Nordh (1900 -1972) var en av Sveriges i särklass mest älskade och lästa författare under fem decennier. I ordets bästa bemärkelse var han en "folkförfattare". Sitt stora genombrott fick han 1937 med romanen I Marsfjällets skugga. Bernhard...

More about Bernhard Nordh
Fjällfolk
Copy and paste the code into your website.