cover image of En begyndelse

En begyndelse

Min opvækst på Holmegårds Glasværk 1942-1961

by Finn Ekman Jørgensen

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Følg Finns opvækst i et lille fabrikssamfund i 40'erne og 50'erne. I en kernefamilie med en arbejdsom og stræbsom far og en ikke mindre flittig mor, som havde fuldt op at gøre med datidens besværlige husførelse, med en storebror som rollemodel og en sød lillesøster. Deltag i bandelegene på den store mose mellem dybe tørveskær og livsfarlige hugorme. Kom med i den autoritære skole og træf Birger og Egon, Skide-Svend, Barber-Kurt og Bager-John og de andre skolekammerater for ikke at nævne pigerne, som for-årsagede rækker af forelskelser. Sid med ved optagelsesprøver og eksaminer. Dans med i mørket til ungdomsgilderne. Tag den lange cykeltur til mellemskolen og gymnasiet i Næstved og nyd det lange sug ned ad Maglebjergbakken med Karrebæk Fjord glimtende i horisonten. Afslut mellemskolen med en klassetur til Venedig og bliv forelsket endnu engang. Kom under kniven på Amtssygehuset og slip godt fra det. Og så endelig i gymnasiet med sommerferiejob på Glasværkets laboratorium. Føl dig voksen, eller næsten-voksen, med forfatteren og se ham få sin studentereksamen. For derefter at stige ombord i toget på Næstved Station for at rejse ind til studierne på Den Polytekniske Læreanstalt. Det hele med Glasværket og Fensmark som baggrundskulisse.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Edition:
2
Publication Date:
2015

Format

  • OverDrive Read 15.8 MB
  • Adobe EPUB eBook 17.5 MB

Finn Ekman Jørgensen (Author)

Forfatteren er født og opvokset på Holmegårds Glasværk i en børneflok på 3. Har haft en fri barndom uden nymodens ting som vuggestue, børnehave eller fritidshjem, men til gengæld med en autoritær skole. Student fra Næstved Gymnasium og ingeniør fr...

More about Finn Ekman Jørgensen
En begyndelse
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free