cover image of Sagt och gjort

Sagt och gjort

Texter och tal från mitt prästliv

by Margareta Brandby-Cöster

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
På omslaget till denna bok finns en liten prästfigur som jag fick för många år sedan. Hon har stått på vår chiffonjé under alla år, på en spets som jag knypplat, har fått sina törnar och blivit litet kantstött men hon står där fortfarande. Så där har jag också stått under alla mina prästår och har som präst på uppdrag av Svenska kyrkan och 2 Tim 4:2 förkunnat ordet "i tid och otid", talat, undervisat, föreläst, skrivit inlägg och artiklar. Även jag har med åren blivit litet kantstött men fortsätter ändå. Nu samlar jag ihop en del artiklar, föredrag och tidningsinlägg som jag arbetat med, framför allt under 2000-talet. En del av texterna har varit publicerade tidigare, andra inte. Flera texter behandlar frågan om synen på äktenskap för homosexuella. Andra berör frågor som den om den katolsk-lutherska deklarationen om rättfärdiggörelsen, frågan om teologin i ekologin, helvetet, psalmboken, dopet och annat som hör till den prästerliga vardagens uppgifter. Några korta inlägg i Värmlands Folkblad finns med. De utgår från dagsaktuella frågor.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2015

Format

  • OverDrive Read 426.7 KB
  • Adobe EPUB eBook 426.7 KB

Margareta Brandby-Cöster (Author)

Margareta Brandby-Cöster (f 1947) prästvigdes för Karlstads stift 1970, är teol.dr. och fil. lic. Hon har doktorerat på lutherska drag i Selma Lagerlöfs författarskap och har för övrigt skrivit mycket om luthersk teologi och förkunnelse. Hon har ö...

More about Margareta Brandby-Cöster
Sagt och gjort
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free