cover image of De Gevangene Van De Rots

De Gevangene Van De Rots

by Héron-Mimouni Author · Jeanine Erades Translator

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Als Luigi Ciardelli aan Italië wordt uitgeleverd om een gevangenisstraf uit te zitten voor een overval, waarvoor hij in Frankrijk werd veroordeeld, wijkt de transportwagen onderweg uit naar Monaco. De Monegaskische justitie wil hem spreken. Luigi Ciardelli wordt als vijand nummer 1 beschouwd en verdwijnt achter slot en grendel van een van de meest geheimzinnige gevangenissen ter wereld: die van Monaco.

We volgen hem in zijn conflict met de Monegaskische autoriteiten die weigeren om hem naar een Italiaanse gevangenis over te plaatsen. Het is een ongelijke strijd en vanaf dat moment heeft Luigi Ciardelli nog maar één doel: ontsnappen...

Een Amerikaanse ex-marinier raakt betrokken bij het ambitieuze ontsnappingsplan en dit maakt van de auteur een personage in zijn eigen avonturenroman. De ontsnapping slaagt en doet de Rots schudden op zijn grondvesten. Discussies branden los. Is hij ontsnapt zonder hulp van buitenaf? In het Prinsdom komen de complottheorieën op gang.

Dit is het unieke ervaringsverhaal van een man die getuigenis wil afleggen. Het zet de lezer aan tot nadenken over het thema rechtvaardigheid, vanuit een tot nu toe onderbelichte invalshoek. Het opleggen van een celstraf is nog steeds ons enige antwoord op criminaliteit, maar dit keer is het geen oude, vervallen Franse gevangenis die de auteur uitdaagt om zich uit te laten over het begrip opsluiting. Een tijdloos onderwerp.

Luigi Ciardelli vroeg Corinne Héron-Mimouni, gevangenisbewaarder in een penitentiaire inrichting en auteur van de boeken Matonne (Éditions Ramsay) en Matonne de jeunes (Éditions de l'arbre), om zijn verhaal vast te leggen. Jeanine Erades verzorgde de vertaling naar het Nederlands.

Publication Details

Publisher:
Babelcube Inc.
Publication Date:
2015

Format

  • Kindle Book
  • OverDrive Read 278.1 KB
  • Adobe EPUB eBook 278.1 KB
  • Open EPUB eBook 283.7 KB

Héron-Mimouni (Author)

Auteur van de boeken: Matonne, mémoires uit Fresnes et ailleurs, 2002, Ed. Ramsay, Matonne de jeunes, 2010, Ed. de l'arbre, Prisonnier du rocher, 2013, Ed. Jacob-Duvernet en tot slot de thriller La peur dans l'ombre, die als e-book uitkwam.

More about Héron-Mimouni
De Gevangene Van De Rots
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free