cover image of Att Skala Apelsiner

Att Skala Apelsiner

by James Lawless Author · Jenny Wemlert Tacchino Translator

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Att skala apelsiner är historien om hur Derek Foley då han bläddrar igenom sin avlidne fars dagböcker och sin mors korrespondens med en IRA-man, upptäcker att Patrick Foley, en diplomat i Francos Spanien, inte var hans riktige far. Dereks sjukliga mor vill inte diskutera det förflutna, vilket tvingar iväg hennes son på en resa som tar honom in i den irländska diplomatins tidiga historia, till Spanien och senare även till Nordirland. När han slutligen upptäcker vem hans riktige far är får det tragiska konsekvenser. Att skala apelsiner är en roman där två spirande nationers historier, Irlands och Spaniens, strålar samman. Det är en roman som är full av personliga och politiska intriger och som är präglad av ideologi. Det är också en vacker och lyriskt skriven kärlekshistoria om en barndomskärlek mellan den opolitiske Derek och den passionerade nationalisten Sinéad Ní Shúilleabháin.

Publication Details

Publisher:
Babelcube Inc.
Publication Date:
2015

Format

  • Kindle Book
  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 271.6 KB
  • Open EPUB eBook 265.6 KB

James Lawless (Author)

James Lawless har fått många utmärkelser för sin poesi och prosa, han har bland annat vunnit den walesiska poesitävlingen Scintilla, fått en WOW utmärkelse, det internationella novellpriset Biscuit, Cecil Day Lewis utmärkelsen samt en nominering t...

More about James Lawless
Att Skala Apelsiner
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free