Meet Libby. Learn more here
We want your feedback!
Click here
Cover Image

Sinterklaas verklaard

by Willem Koops

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Sint-Nicolaas en Sinterklaas, één en dezelfde figuur of toch niet? Welke naam ook gebruikt wordt, evident is dat hij het middelpunt vormt van een belangrijk en samenbindend familiefeest.

In dit boek wordt het fenomeen Sinterklaas 'verklaard'.,

Kunsthistorica Eugenie Boer beschrijft de ontwikkelingsgang van de eeuwenoude Sint-Nicolaas tot de 'moderne' Sinterklaas.

Willem Koops, hoogleraar ontwikkelingspsychologie en pedagogiek aan de Universiteit Utrecht, bespreekt het onderwerp 'Sinterklaas als opvoeder'.

Herman Pleij, emeritus-hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, analyseert het Sinterklaasfeest als gezinsgebeuren, waarin allerlei rituelen aan bod komen.

John Helsloot, onderzoeker bij het Meertens Instituut, behandelt - niet zonder kritiek - de bijzondere betekenis van Zwarte Piet.

Het boek sluit af met een korte bijdrage van Henk van Benthem over de geschiedenis van Sint-Nicolaasliederen.

Dit compacte boek biedt een diepgaande en verklarende analyse van het unieke Nederlandse Sinterklaasfeest en hoort thuis in de schoen van elke nieuwsgierige volwassene.

Publication Details

Publisher:
Uitgeverij SWP
Imprint:
SWP publishing
Publication Date:
2014

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe PDF eBook 7.3 MB
  • Adobe EPUB eBook 3.5 MB
Sinterklaas verklaard
Copy and paste the code into your website.