cover image of Musika Maestro

Musika Maestro

by William Anthony

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
William Anthony (Julino Willem Anthony, Bonaire 23 februari 1956) droeg bij het kampvuur tijdens het kamperen met de Welpengroepen Sint Michael, gedichten voor en zong hij uit volle borst. Op de leeftijd van 15 jaar werd hij door zijn medestudenten van het Lagere Technische School uitgedaagd om een keer als guest star met een band optreden. Die uitdaging is hij aangegaan. Zijn oom Tavio Sint Jago heeft hem daarna benaderd om bij de kerkkoor Santa Cecilia van het Rooms Katholieke kerk in parochie Rincon aan te sluiten. Kort daarna werd in het dorp een band opgericht met de naam "The T.N.T. Power". Hij was één van de zangers. Het debuut van William op Bonaire duurde niet lang want hij heeft zijn derdejaars technisch opleiding met goed gevolg afgerond en verhuisde naar Curaçao voor vervolg studie. Daar is hij niet onopvallend gebleven. Hij is gevraagd om met de kerkkoor van het Kathedraal van Pietermaai, gedirigeerd door de docent Nederlands Franklin "Frank" Francisca, te zingen. Een nieuwe debuut vol met verrassingen voor hem. Inmiddels was William in opleiding op het bedrijfsschool van the Dutch oil multinational Shell. De medestudenten moedigde hem aan om deel te nemen aan een songfestival die gehouden ging worden; Festival Voz di Oro Korsou 1974. Hij deed daaraan mee en ook met de songfestival van Shell Recraetiecetrum. Gaandeweg kwam hij in contact met verschillende promotors van lokale talenten op Curaçao. Oswin "Chin" Behilia, Stanley Cratz, Eddie Pieterz Heyliger zijn slechts enkelen. Hij trad vaak op in verschillende zalen zoals Havana Night Club en Bunnies Club in hotel Country Inn waar hij een enorme "push" kreeg van Humberto Nivi en Norwien "Nochi" Willems. Zijn optreden van augustus 1981 in de revue El Toro & Co. in de Cave de Neptune van het Curaçao Plaza Hotel & Casino heeft bijzonder aandacht van de media getrokken en gaf daar publiciteit aan. Ook in omliggende landen in Zuid America en het Caraïbisch gebied werden zijn optredens als aangenaam ervaren.In dit boek blikt hij terug op de muziekbeoefening op Bonaire en geeft hij een samenvatting van zijn artistieke belevenissen.

Publication Details

Publisher:
William Anthony
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2014

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 2.4 MB

William Anthony (Author)

Julino Willem Anthony werd in 1956 te Bonaire geboren. Onder de naam William Anthony heeft hij op verschillende locaties als zanger opgetreden. Ook schnabbelt hij soms als acteur en (edel) figurant in Nederlandse televisieproducties. Dit doet hij ...

More about William Anthony
Musika Maestro
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free