cover image of Indisch zwijgen

Indisch zwijgen

by Anneloes Timmerije

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
In Indisch zwijgen vertelt Anneloes Timmerije het verhaal van haar Indische familie. Zwijgen is haar met de paplepel ingegoten. Haar moeder praat alleen als het strikt noodzakelijk is, evenals haar grootmoeder. De familie wordt bijeengehouden door zeven zusters: de tantes. Maar met het overlijden van iedere tante verliest de familie iets van het Indische.Indisch zwijgen is ook het verslag van een verblijf op West-Java, waar Anneloes Timmerije drie maanden werkte als lid van een filmcrew, vlak bij de plek waar haar moeder, haar grootmoeder en de rest van haar Indische familie opgroeiden. Hoewel het moderne Indonesië aanvankelijk in niets lijkt op het land dat in de familieverhalen wordt geschetst, ontdekt zij op de meest onverwachte momenten hoe groot de invloed is van een Indische opvoeding.Nu ze de plek heeft bezoekt waar haar familie vandaan komt, realiseert Anneloes Timmerije zich hoeveel ze nog te vragen heeft aan de mensen die Indië moesten verlaten en in Nederland met niets opnieuw zijn begonnen. Ze wil, nu het nog kan, hun verhalen uit de eerste hand horen. In het eerste gesprek hoort ze terloops van het geheim van haar familie, dat niet eens opzienbarend is maar wel decennialang verborgen bleef. Geheel volgens de Indische traditie.Deze geïllustreerde editie van Indisch zwijgen bevat uniek materiaal uit het familiearchief van Anneloes Timmerije.

Publication Details

Publisher:
Fosfor
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2013

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 2.2 MB

Anneloes Timmerije (Author)

Anneloes Timmerije (Amsterdam, 1955) publiceerde De goeie nieuwe tijd: voor beginnende vijftigers (1992), Gemengde gevoelens – erfenis van twee culturen (1993) en Indisch zwijgen (2002). In 2005 verscheen haar fictiedebuut Zwartzuur (nu heruitgege...

More about Anneloes Timmerije
Indisch zwijgen
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free