cover image of La catedral de Chartres, Gaudí i la Sagrada Família

La catedral de Chartres, Gaudí i la Sagrada Família

by Josep Maria Tarragona

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

La catedral de Chartres i la Sagrada Família són plasmacions de la mateixa idea: La Jerusalem celestial. Hi ha similituds profundes entre ambdós temples, amb missatges intrínsecs que normalment passen desapercebuts.

Gaudí s'inspirà en la catedral de Chartres per dissenyar i bastir la Sagrada Família. Ell i el Maitre de Chartes foren dos arquitectes que continuaren la mateixa tradició artística i espiritual, amb sis segles de distància.

Antoni Gaudí considerava que les basíliques modernes s'havien de fer amb l'art propi dels homes contemporanis, i no amb el llenguatge de l'art gòtic, dels homes de l'edat mitjana. La comparació entre la Sagrada Família, l'obra magna de Gaudí, i Notre-Dame de Chartres, la reina de les catedrals gòtiques, descobreix on rau la revolució arquitectònica de Gaudí, mitjançant els arcs catenaris i les superfícies guerxes desenvolupables en rectes, que modifiquen a fons l'estructura mecànica de l'estil gòtic.

Catorze fotografies inèdites il

 • lustren el text.
 • Publication Details

  Publisher:
  Josep Maria Tarragona
  Imprint:
  Smashwords Edition
  Publication Date:
  2013

  Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 3.5 MB
  La catedral de Chartres, Gaudí i la Sagrada Família
  Copy and paste the code into your website.
  New here? Learn how to read digital books for free