We want your feedback!
Click here
cover image of Provence-i rózsa

Provence-i rózsa

by Susanna Lehner

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Kaland, romantika, történelem és fikció randevúzik ebben a kisregényben, amely a középkori Franciaországba röpíti az olvasót.

A történet az 1500-as évek derekán játszódik, részben Párizsban, a királyi udvarban, részben a lenyűgöző Provence tartományban. Amrita, a gyönyörű segítő boszorkány a trónörökös feleségének, Medici Katalinnak a társalkodónője. Katalin, azaz Catherine nincs könnyű helyzetben: az orleans-i herceggel, Henri Valois-val kötött házassága tíz éve meddő, miközben férjének szeretőitől már születtek törvénytelen gyermekei. Terméketlensége tovább gyengíti hatását Henri-ra, akit egyébként is ügyesen befolyásol első számú ágyasa, a húsz évvel idősebb, ám szép és okos Diane de Poitiers.

Amrita mágikus képességeit felhasználva igyekszik segíteni úrnőjének, miközben tudja, hogy Diane rá is féltékeny. Ám azzal nem számol, hogy az udvarban felbukkan Michel de Nostredame, a híres "pestisdoktor", akinek szívét még a provence-i évek alatt dobogtatta meg. Michel látnoki képességeit latba vetve olyasmit is jósol Catherine-nek, a leendő királynénak, amit örömmel hall, és olyat is, ami szíven üti. Ám az idő mindent igazol, Michelt pedig az utókor Nostradamus néven ismeri meg.

A doktor rájön a lány féltve őrzött titkára, Amrita pedig halálos veszedelembe kerül, amiből ezúttal talán még Morgan, az ellenállhatatlan, titokzatos gróf sem képes kimenteni őt...

Ha már olvastad Az aranypárducok ébredése című kalandregényt és megkedvelted a főszereplőket, Amritát és Morgant, akkor ezt a kisregényt is kedvelni fogod, hiszen ez az "aranypárducok" előzménytörténete.

Akárcsak Az aranypárducok ébredése esetében, a történetben ezúttal is keveredik a fantázia és a mágia a valós történelmi alakokkal és a létező helyszínekkel.

Publication Details

Publisher:
Susanna Lehner
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2013

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 0.9 MB

Susanna Lehner (Author)

Susanna Lehner lives in Central Europe, in Hungary. This is the country that gave the world - among other things - the Rubik's Cube, the helicopter, Vitamin C and... Zsa Zsa Gabor! She works as a lawyer in the capital of Hungary, Budapest. However...

More about Susanna Lehner
Provence-i rózsa
Copy and paste the code into your website.