געגועים ליופי

ebook ∣ יחסם של הוגים יהודים מודרניים לאסתטיקה חזותית

cover image of געגועים ליופי

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby logo

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

Download Libby on the App Store Download Libby on Google Play

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Library Name Distance
Loading...

ספר זה אורג השקפות שונות בתחומי יופי, אומנות חזותית ואסתטיקה, מתוך כוונה להבין ולהבהיר את הגישות של חכמי העם היהודי בנושא, יחד עם יחסם לעבודה זרה בהיבטיה החזותיים. היופי והאומנות משתקפים בספר מתוך יצירות של גדולי ישראל בשלהי המאה ה -19 , ועד הרמן כהן, פרנץ רוזנצווייג, וולטר בנימין ועמנואל לוינס במאה ה -20 ; הוגים ורבנים כראי"ה קוק, פילוסופים וסופרים מהזרמים השונים, דתיים וקבליסטים, ליברלים לגוניהם, ציונים, מרקסיסטים-סוציאליסטים וחילונים.

הספר עונה על השאלות: מהי האסתטיקה בעיניהם? והאם עליית אידאולוגיות חדשות, ותנועות לאומיות כמו התנועה הציונית, השפיעו על האומנות ועל תפיסת האסתטיקה?

כמו כן דן הספר במקום האומן ויחסו ליצירה, לחומר לצורה, בתקופה שבה הטכנולוגיות המתפתחות, כמו הצילום והסרט, הוסיפו ממדים חדשים, הרים ותהומות, לאומנות, ליופי ולמבע החושים: מהם מקורותיו והשראתו במפל השינויים ההיסטוריים הדרמטיים – תרבות יהודית, תרבות כללית, או עולמות משולבים?

געגועים ליופי