Levä

audiobook (Unabridged) Fredrik Broman

By Håkan Östlundh

cover image of Levä
Audiobook icon Visual indication that the title is an audiobook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Kesäinen paratiisi muuttuu painajaiseksi

Fredrik Broman, vastikään Tukholmasta maaseudulle perheineen muuttanut poliisi, viettää ensimmäistä kesäänsä Gotlannissa. Myöhään eräänä iltana hän saa puhelun iäkkäältä mieheltä, joka valittaa rannalle väärin pysäköidystä Volvosta. Autosta uhkuu kuulemma myös outo haju, joka muistuttaa lietettä tai mädäntynyttä merilevää.Vastahakoisesti Fredrik menee tarkastamaan tilanteen, ja vanhuksen kertoma osoittautuu todeksi. Nopea vilkaisu auton katolla olevaan kuljetusboksiin paljastaa arvoituksen koko karmivuudessaan: laatikossa on silvottu ruumis. Kuollut mies, joka on muistuttaa enemmän teurastettua eläintä kuin ihmistä. Alkaa kuumeinen tutkinta raa'an tappajan löytämiseksi. Iltapäivälehtien otsikot kutsuvat Gotlannin kesäparatiisia "kauhun saareksi". Fredrikin ja hänen perheensä unelma rauhallisesta elämästä maaseudulla muuttuu painajaiseksi, kun he tajuavat, että kukaan ei ole turvassa.

Useat arvostelijat ovat kutsuneet Håkan Östlundhia Gotlannin rikoskirjallisuuden kuninkaaksi. Levä on Fredrik Bromanista ja tämän poliisikollegoista kertovan sarjan ensimmäinen osa.

Levä