cover image of Foc pàl·lid

Foc pàl·lid

by Vladimir Nabokov Author · Assumpta Camps Translator

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Poques novel·les mostren tan bé com aquesta les altíssimes cotes de llibertat imaginativa i d'atreviment formal que va assolir la narrativa de ficció durant el segle XX. Foc pàl·lid és, sota la seva aparença d'estudi literari convencional, una bomba de creativitat enjogassada, plena de reptes i de provocacions hipnòtiques. El poeta nord-americà John Shade ha mort assassinat. El seu últim poema, Foc pàl·lid, es publica acompanyat d'un pròleg, unes prolixes notes i un peculiar índex de noms a cura de l'editor d'en Shade, Charles Kinbote. Però en el seu comentari, Kinbote es mostra intolerant i excèntric; un boig, qui sap si perillós. I a mesura que les notes es tornen més personals, potser revela més que no voldria. Gràcies al talent ple de saviesa de Nabokov, tan hereu de Cervantes com precursor de la postmodernitat, aquests materials acaben configurant una burla brillant sobre els excessos d'una certa crítica literària, un relat tortuós sobre la naturalesa fictícia de la realitat i, sobretot, un tour de force triomfal contra les constriccions del gènere de la novel·la i els límits del llenguatge.

Publication Details

Publisher:
RBA Libros
Imprint:
La Magrana
Publication Date:
2015

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 430.8 KB

Vladimir Nabokov (Author)

VLADIMIR NABOKOV (Sant Petersburg, 1899–Montreux, Suïssa, 1977)La seva vida estar marcada per les més grans convulsions del segle XX. Fill d’una família d’aristòcrates liberals que va haver d’abandonar Rússia per culpa de la revolució comunista, V...

More about Vladimir Nabokov
Foc pàl·lid
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free