Meet Libby. Learn more here
We want your feedback!
Click here
Cover Image

Rahsia Seorang Usahawan

by Izaiha Zainol

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Pernah tak kita fikir, kenapa ada orang yang berjaya dan ada orang yang biasa-biasa saja. Adakah ini "takdir"? Adakah ini "redha"?

Ada orang yang nak meningkatkan tahap kapasiti kewangan diorang. Jadi, ada yang memulakan bisnes. Bagus, satu usaha yang menarik. Tapi berapa pasti usaha ini akan berjaya? Macam mana nak pastikan? Macam mana nak tahu yang kita ni ke arah kejatuhan?

Sesiapa saja boleh jadi seorang businessman. Kita gi beli produk orang lain dan jual balik pada orang lain, kita dah jadi seorang businessman. Tapi tak ramai orang boleh jadi "business manager" yang baik. Sebagai seorang usahawan kita bukan saja kena tengok pada jualan, kita harus menguruskan pemasaran, kewangan, sumber manusia, dan lain-lain. Semua ini berlaku serentak pada masa yang sama.

Nak jadi hebat bukan senang. Tapi kalau kita Cuma pentingkan kesenangan saja, sampai bila-bila pun kita takkan jadi hebat. Dalam buku ini saya perkongsikan banyak perkara yang kita boleh renungkan dan praktikkan untuk menjadi seorang yang hebat dan secara khususnya, menjadi seorang usahawan yang hebat.

Publication Details

Publisher:
Izaiha Zainol
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2019

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 127.9 KB

Izaiha Zainol (Author)

Izaiha Zainol pemegang ijazah Sarjana Muda Perniagaan dalam jurusan Pemasaran & Pengurusan dari La Trobe University Bendigo, Australia. Beliau mempunyai lebih 20 tahun pengalaman berniaga di dalam beberapa industry seperti ICT, Broadcasting, Pemba...

More about Izaiha Zainol
Rahsia Seorang Usahawan
Copy and paste the code into your website.