cover image of Pistolen

Pistolen

En osannolik historia

by Kaj Bernhard Genell

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Denna bok handlar om en pistol, och om alla de människor som letar efter den, eller söker bli av med den. Det är sådana som lever sina liv i Göteborg idag, unga människor som mest av allt söker kärlek. En jobbar på flyttfirma, en är universitetslektor, en försöker undvika psyket, en är gammal desertör från Vietnam, och en tvekar inför läkaryrket. Men det finns i berättelsen också med folk som är knutna till storfinans och politik i huvudstaden, sådana som varit inblandade i egendomliga händelser som utspelade sig för länge sedan, under Andra Världskriget. Vi läser en helt osannolik berättelse, som ändå är personligt angelägen. Mitt i rövarromanens värld rör sig, nästan drömlikt, de allra mest verklighetsnära, sårbara och längtande personer.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2018

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 287.2 KB

Kaj Bernhard Genell (Author)

Kaj Bernhard Genell är född 1944 och är en svensk författare, boende i Göteborg. Han har tidigare publicerat aforismsamlingar, fackböcker samt romanerna Pistolen (BoD 2018) samt Tavelstölden (BoD 2018)

More about Kaj Bernhard Genell
Pistolen
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free