cover image of Veljeni, supersankari

Veljeni, supersankari

by Giacomo Mazzariol

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Jos sanon lyhyesti, tämä kirja kertoo Giovannista: Giovannilla on leveä hymy, leveämpi kuin hänen suuret silmälasinsa. Giovanni saattaa pihistää laitapuolen kulkijalta lakin ja pötkiä sitten pakosalle. Giovanni rakastaa yli kaiken dinosauruksia. Palatessaan tyttökaverinsa kanssa elokuvista Giovanni saattaa ilmoittaa: "Olen mennyt naimisiin." Torilla Giovanni alkaa tanssia katusoittajan tahtiin, ja ohikulkijat liittyvät yksi toisensa jälkeen mukaan. Giovanni pistää pystyyn toritanssit! Giovannin aikakäsitys on yhtä kuin kaksikymmentä minuuttia, ei koskaan sen enempää: jos isä jää lomalle kuukaudeksi, Giovannin mielestä isä on lomalla kaksikymmentä minuuttia. Mutta. Giovanni osaa myös ärsyttää ja uuvuttaa. Giovanni on minun pikkuveljeni. Tämä kirja kertoo myös minusta. Minä olen kahdeksantoista. Nimeni on Giacomo. Giacomo Mazzariol (s. 1997) julkaisi vuonna 2015 verkossa videon, jonka hän oli tehnyt yhdessä pikkuveljensä kanssa. Videon päähenkilö on pikkuveli Giovanni, jolla on Downin syndrooma. Video sai heti paljon huomiota ja myönteisiä kommentteja niin veljesten kotimaassa Italiassa kuin muuallakin. Videon YouTube-suosion kannustamana Giacomo päätti kertoa veljesten yhteisen tarinan, ja Mio fratello rincorre i dinosauri ilmestyi vuonna 2016. Kirja on käännetty jo useille kielille, nyt myös suomeksi. Veljeni, supersankari on koskettava ja inhimillinen, tosielämään perustuva kertomus pikkuveljestä ja siitä, miten isoveli kokee uuden ja erilaisen perheenjäsenen ja miten hän veljen kasvaessa oppii elämästä ja itsestään paljon uutta. Kirjan aihepiiri, ihmisten erilaisuus, suvaitsevaisuus, toisen huomioon ottaminen sekä kasvu ja oppiminen, on aina ajankohtainen ja tärkeä, tämän päivän maailmassa ehkä erityisesti. Tarina on liikuttava, mutta myös hauska ja ajatuksia herättävä. "Veljeni, supersankari on ihana kirja. Nuoremmille lukijoille se avaa uusia näkymiä maailmaan, joka ei välttämättä ole heille ennestään tuttu. Kirjan keskeinen sanoma on syvällinen: jokainen läheinen ihminen on tärkeä, oli hän millainen tahansa. Veljeni, supersankari sopii kaikenikäisille lukijoille ja erinomaisesti vaikkapa koulujen oppitunneille." (RecensioneLibro.it) Päällys ja kannen suunnittelu: Kai Rentola. Impromptu on vuonna 2017 perustettu helsinkiläinen pienkustantamo, joka julkaisee italialaista ja ranskalaista kirjallisuutta suomeksi.

Publication Details

Publisher:
Impromptu Kustannus
Publication Date:
2018

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 369.3 KB

Giacomo Mazzariol (Author)

Giacomo Mazzariol (s. 1997) julkaisi vuonna 2015 verkossa videon, jonka hän oli tehnyt yhdessä pikkuveljensä kanssa. Videon päähenkilö on pikkuveli Giovanni, jolla on Downin syndrooma. Video sai heti paljon huomiota ja myönteisiä kommentteja niin ...

More about Giacomo Mazzariol
Veljeni, supersankari
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free